Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL TEATRO CLÁSICO UNIVERSITARIO A ESCENA AMB 'LISÍSTRATA', UNA COMÈDIA DE ARISTÓFANES

EL TEATRO CLÁSICO UNIVERSITARIO A ESCENA AMB 'LISÍSTRATA', UNA COMÈDIA DE ARISTÓFANES


El 18 de maig, a les 20 hores, i el 19 de maig, a les 11 hores, s'estrena en el Paranimf la comèdia de Aristófanes 'Lisístrata', un al·legat a favor de la pau a càrrec del Teatro Clásico Universitario de la UA, dirigit per Andrés Vinaches. La representació de l'obra posa el punt final al treball realitzat per 27 estudiants dintre del grup cultural estable de la UA, que s'ha dividit en dues fases: una primera de formació teatral i actoral, coneixement del text i del teatre grec, i una segona fase que va començar al gener, amb els assajos de l'obra dues vegades per setmana.

Aquesta nova versió de 'Lisístrata' ha contat amb la iniciativa dels integrants de Teatro Clásico, qui s'han implicat en tots els elements de la producció: vestuari, composició musical, escenografia, disseny del cartell i, fins i tot, un dels alumnes ha ocupat la tasca d'ajudant de direcció actoral. Per al director, un dels atractius principals d'aquesta obra, a part del gran esforç i dedicació dels alumnes, és la música, que aquest any ha millorat amb la incorporació d'instruments de vent, corda i percussió (guitarres, laúd, saxo, distints tipus de flautes i bombos) que toquen els propis actors.

Per a Vinaches, un dels grans encerts del treball d'aquest any ha estat la millorança dels onze actors que repeteixen amb l'agrupació universitària, i que l'any passat van participar en la representació del drama 'Antígona', així com la traducció "fresca i moderna" efectuada pel catedràtic i traductor de Llatí i Grec Pedro Sáenz. En relació a les dificultats del muntatge, el director destaca la dificultat del moviment escènic i els recitats corals de 27 actors sobre l'escenari. El resultat és una obra de cuidada escenografia, divertida i àgil que proposa un tema d'interès universal.

Recollida d'invitacions en el Punt d'Informació Cultural (PIC). Baixos del Paranimf


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464