Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA PRECARIETAT DE LA JOVENTUT EN LA NOVA MOSTRA D'HUMOR SOCIAL V 'IUVENES DUM SUM'

LA PRECARIETAT DE LA JOVENTUT EN LA NOVA MOSTRA D'HUMOR SOCIAL V 'IUVENES DUM SUM'


El 16 de maig, a les 12 hores, s'inaugura en la Sala Aifos la mostra d'Humor Social 'Iuvenes dum sum', un referent de l'humor gràfic de la Universitat d'Alacant (UA) que aquest any celebra la seua cinquena edició. En aquesta ocasió, l'exposició se centra en la precarietat dels joves: acudits sobre la primera ocupació, sobre becaris, sobre la dificultat d'accés al mercat laboral o l'habitatge, s'aborden mitjançant el treball de dibuixants pertanyents a la Federation Carttonist Organisatios (FECO) d'Espanya com Forges, Ozeluí, Enrique, Zulet, Harca, Kap, Mel i Napi, entre uns altres. L'exposició s'exhibirà fins el 1 de juny.

Les mostra d'Humor Social (Humor Social I i II, Migratio migratia i No sonrías a los malos tratos), en paraules del seu coordinador, el Cap del Gabinet d'Imatge i Comunicació Gràfica de la UA, Enrique Pérez Penedo, han contribuït a la "conscienciació dels estudiant sobre temes socials a través de l'humor". Les mostres d'Humor Social també "han dut el nom de la Universitat d'Alacant a molts llocs d'Espanya", segons Pérez, ja que han estat molt sol·licitades per col·legis i instituts per a denunciar temes socials de candent actualitat mitjançant una fórmula pedagògica d'entreteniment.

La importància de l'humor s'ha materialitzat en el projecte "Humor Aula", que va sorgir en la Fundació General de la Universitat Alcalá d'Henares en l'any 2002. Es tractava de reunir les universitats on l'humor fos una assignatura o una teràpia, les tesis sobre l'humor o altres materials que tinguessen una íntima connexió. Per la seua banda, la UA forma part d'aquest projecte, la missió essencial del qual és la divulgació, i que realitza reunions d'especialistes en tota Espanya. L'últim d'aquestes trobades es va portar a terme a l'abril d'aquest any, en la localitat de Sigüenza, on es troba una seu de la Universitat d'Alcalá d'Henares.

Notario d'Humor
El Notari d'Humor és el guardó que la UA atorga a aquells dibuixants que s'han distingit per la qualitat i el compromís del seu treball. Aquest any es celebrarà la tercera edició del premi, però encara s'està gestionant la data que es realitzarà l'acte. L'any passat els guardonats van ser Daniel Traver 'El Keto' i Santiago Almarza 'Almarza', dibuixant històric que va col·laborar en revistes com 'La Codorniz' o diaris com l'ABC '.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464