Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • PROGRAMA INSTITUCIONAL CERVANTES, EL QUIXOT I LA SEUA PROJECCIÓ CULTURAL

PROGRAMA INSTITUCIONAL CERVANTES, EL QUIXOT I LA SEUA PROJECCIÓ CULTURAL


La Universitat d'Alacant se suma els actes de commemoració del IV Centenari de la publicació de la primera part del Quixot amb un ampli programa que comprèn seminaris científics, exposicions, representacions teatrals i actuacions musicals, activitats dirigides a escolars i una jornada cultural especialment dedicada a la divulgació de l'obra i de la figura de Cervantes.

Museu de la Universitat d'Alacant
En el MUA s'han programat sis exposicions que, inaugurades el dia 5 de maig, romandran obertes fins al 30 de Juliol de 2005, de dilluns a divendres de 10 a 18 hores i els dissabtes de 10 a 14 hores. S'han programat, així mateix, visites guiades i diversos tallers dirigits als estudiants no universitaris dintre del programa la CAM visita el MUA.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes posa a la disposició dels usuaris la Biblioteca d'Autor Miguel de Cervantes, en la qual es reuneix una àmplia informació sobre Cervantes, la seua obra i la seua projecció cultural. A més d'una cuidada biografia de Miguel de Cervantes, els usuaris poden accedir a una col·lecció on-line d'edicions príncep, edicions crítiques, atribucions, traduccions, imitacions, versions en diferents llengües, estudis crítics, una nodrida bibliografia, diccionaris específics, fonoteca, col·leccions d'imatges, filmografía i videoteca, així com una completa relació de pàgines web dedicades a Cervantes i la seua obra. Igualment, la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes dedica un portal específic a la commemoració del IV Centenari del Quixot, en el qual s'ofereix una detallada informació sobre les diferents iniciatives acadèmiques i culturals -convocatòries, activitats, cursos, concursos, congressos, representacions, etc - relacionades amb la celebració, a nivell nacional i internacional, del IV Centenari del Quixot de la Manxa (Seccions Actualitat i Activitats).

Seminaris i reunions científiques
Per al primer trimestre del Curs Acadèmic 2005/06 s'han organitzat diversos seminaris i trobades científiques organitzats i dirigits per professors de la Universitat d'Alacant, en el qual participen qualificats especialistes en Cervantes i El Quixot de la pròpia Universitat d'Alacant i d'altres centres espanyols i internacionals.
Col·loquis
- Primer Coloquio Lucentino de Traducción. Directores: Prof. Dr. Fernando Navarro y Prof. Dr. Miguel Ángel Vega.

Seminaris
- El Quijote, libro abierto. Direcció: Prof. Dr. Miguel Ángel Lozano
- Cervantes entre dos orillas. Direcció: Profª Drª María Jesús Rubiera
- El Quixot e altres clasics. Direcció: Prof. Dr. Enric Balaguer
- Derecho e instituciones en la España del Quijote. Dirección: Prof. Dr. Agustín Bermúdez.
- El Quijote en el siglo de las luces. Direcció: Prof. Dr. Enrique Giménez.
- Cervantes y Shakespeare hoy. Direcció: Prof. Dr. D. José Manuel González Fernández de Sevilla.
- Cervantes, referencia magistral en la cultura contemporánea. Direcció: Prof. Dr. Emilio Laparra y Prof. Dr. Glicerio Sánchez Recio

Altres activitats
Al llarg del present any diversos centres de la Universitat d'Alacant han programat diversos actes per a commemorar el IV Centenari de la publicació de la primera part del Quixot, entre els quals es troben les setmanes del Quixot en la Seu i de la Primavera de la Facultat de Filosofia i Lletres, coincidint amb la celebració de la mort de Cervantes i el Dia del Llibre, que la SYBID completa amb una exposició sobre La Biblioteca i El Quixot en la Planta Baixa de la Biblioteca General.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464