Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • UNA HISTÒRIA DE PREMONICIONS AMB 'DAKOTA', INTERPRETADA PEL TEATRE UNIVERSITARI DE LA UA

UNA HISTÒRIA DE PREMONICIONS AMB 'DAKOTA', INTERPRETADA PEL TEATRE UNIVERSITARI DE LA UA


El pròxim 12 de maig, a les 11.30 i 20 hores, s'estrena en el Paranimf l'obra teatral 'Dakota', pel Teatre Universitari de la UA, dirigit per Tomás Mestre. 'Dakota' és un text del reputat autor barceloní Jordi Galcerán que en 1995 va obtenir el premi Ignasi Iglésias, un dels més importants de Catalunya, i que aquest any s'ha alçat amb el Max en la Categoria Millor Autor Teatral en Català o Valencià. 'Dakota' és una història de premonicions i somnis fets realitat, i planteja una qüestió essencial: la de la profecia que s'autocumpleix.

L'obra, una comèdia dinàmica amb una posada en escena senzilla però efectiva, compte amb un text que és la gran basa de l'obra i que segons Mestre "fa pensar i riure, i aquesta dualitat és el més important. A més té intriga i misteri, i està ple d'espais per a aquesta doble riallada en la qual hi ha un repàs inconscient del que acabes d'escoltar... una obra plena de missatges".

L'obra conta amb l'actuació de quatre actors del Teatre Universitari i la resta d'alumnes s'ha encarregat de l'escenografia, vestuari i altres elements de la producció. L'escenografia, que en alguns moments se situa entre el somni i la realitat, posseeix tints surrealistes, amb imatges que fan referència a l'espai escènic on es desenvolupa l'acció.

Argument

Després d'un greu accident, Hipòlit Feliu, un estomatòleg de merescuda fama, somnia estranys personatges que auguren la mort del seu primer fill. Mesos més tard, el nen mor durant el part. Això, unit a altres coincidències, convenç al doctor que els seus somnis prediuen el futur...
El Teatre Universitari, dirigit per Tomàs Mestre, amb l'obra 'Això... o no?', realitzada durant el curs acadèmic 2003/04, va aconseguir el premi al Millor Actor en el certamen Palmireno / Caixa Negra, i els premis a la Millor Obra i a Millor Actriu en el Certamen de Teatre Vila de Mislata, així com les nominacions al Millor Actor i a la Millor Direcció.

Recollida d'invitacions al Punt d'Informació Cultural (PIC). Baixos del Paranimf


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464