Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • COMENÇA LA SEGONA SETMANA DELS CURSOS D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA

COMENÇA LA SEGONA SETMANA DELS CURSOS D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA


Del 11 al 15 de juliol es celebrarà la segona setmana dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA en la qual es donaran cita destacats especialistes i docents de les distintes branques del saber que conformen els cursos. El segon període de la Universitat d'Estiu, que va ser inaugurat el dia 11 de juliol per l'arquitecta Lola Alonso, inclou els següents seminaris:

Ciutadania i diversitat en la Unió Europea, dirigit pel professor titular de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA José Miguel Santacreu Soler, que pretén efectuar una posada en comuna de les principals preocupacions que envolten el fenomen de la diversitat cultural i de les noves ciutadanies en els límits comunitaris. En el curs intervindran, entre altres, el catedràtic d'Història Contemporània de la UA i exdirector general d'Universitats de la Generalitat Valenciana, Salvador Forner, i la investigadora del Centre d'Etudes Sociologiques sud li Droit et els Institutions Pena'ls (CESDIP / CNRS), Guyancourt, Maryse Esterle-Hedibel.

L'acolliment residencial de menors a debat, dirigit pel catedràtic d'Escola Universitària de l'àrea de Psicologia Social i director del Màster Universitari en Infància i Joventut en Risc Social de la UA, Agustín Bueno Bueno, que contarà, entre uns altres, amb la presència del Cap de Secció de Protecció i Inserció de Menors en la Direcció territorial d'Alacant de la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana Enrique Martínez Piera, i el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana Bernardo del Rosal Blasco.

Elaboració i gestió de projectes europeus d'àmbit social, dirigit pel director de la Consultora Euradia Internacional, SL, Ángel Adell de Bernardo, en el qual participaran, entre altres, el director general de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les Juan Manuel Revolta Pérez, i el secretari general de l'Associació per al Foment de l'Ocupació i Progrés Empresarial (AFEPE) Joaquín Rieta Carbonell.

Joves i consum, dirigit pel doctor en Sociologia per la Universitat Complutense Jorge Hurtado Jordá, en el qual participarà el sociòleg Enrique Gil Calvo, que va obtenir el Premi Anagrama d'Assaig pel llibre Lógica de la libertad (Anagrama, 1977) i el Premi Espasa d'Assaig pel llibre Estado de fiesta (Espasa-Calpe, 1991). El curs pretén oferir propostes d'intervenció per a garantir el benestar, el desenvolupament integral i els drets dels joves.

L'agricultura ecològica com instrument de gestió en les àrees protegides mediterrànies, dirigit pel professor titular d'Ecologia de la UA Carlos Martín Cantarino, que planteja el paper que una promoció adequada de les formes ecològiques d'agricultura pot ocupar en la política de desenvolupament rural i en la conservació efectiva dels valors ecològics. En el curs participaran, entre altres, la directora tècnica del Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació i Autoritat de Control de la Producció Agrària Ecològica de la Comunitat Valenciana des de 1998 fins a l'actualitat Mª Isabel Gaude Soriano, i el cap del Servei de Viticultura i Enologia de la Conselleria valenciana d'Agricultura, Pesca i Alimentació Jesús V. Giménez Ejarque.

La comunicació social dels riscos naturals, dirigit pel catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la UA Jorge Olcina, que contarà amb la presència, entre uns altres, del Director d'Informatius i Esports de RTVV Lluís Motes, i oferirà el Taller La preparació de la informació meteorològica i dels episodis de risc climàtic en els serveis informatius: casos pràctics, impartit per Mario Picazo (Serveis Informatius Telecinco), Jordi Payá (Serveis informatius Canal 9), Francesc Mauri Doménech (Serveis informatius TV3) i Florenci Rei Benadero (CNN+ España).

L'ensenyament de l'espanyol com segona llengua a estrangers en l'educació primària i secundària, dirigit pel catedràtic de Llengua Espanyola i Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA José Luis Cifuentes Honrubia. En el curs participaran, entre altres, el professor en la Facultat de Llengua i Literatura Estrangera de la Universitat de Salern, Itàlia, i autor de La gramática comunicativa del español Francisco Matte Bon. El curs pretén analitzar la situació de l'ensenyament de l'espanyol a estrangers en els centres de primària i secundària a la Comunitat Valenciana i en la província d'Alacant.

Les cares de la Reconquesta. Lectures d'un procés complex, dirigit pel catedràtic d'Estudis Àrabs i Islàmics en el Departament de Filologies Integrades de la UA Luis F. Bernabé Pons, en el qual participaran el productor, compositor i intèrpret Luis Delgado, que impartirà els tallers La música de las cantigas i La música medieval, i prestigiosos professors procedents de diverses universitats espanyoles. Aquest curs tracta de presentar la complexitat d'un procés històric tan decisiu com la Reconquesta, més enllà de visions simplistes d'oposició entre religions enfrontades

Finalment Noves dimensions en salut laboral, dirigit per la professora titular del departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la UA Elena Ronda Pérez, que contarà, entre altres, amb la presència del Cap de Sector de Malalties Professionals del Gabinet de Seguretat i Higiene en el Treball d'Alacant de la Generalitat Valenciana José María Roel Valdés, i el responsable del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Universitari de Sant Joan d'Alacant des de 2003 Jesús Aranaz Andrés.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464