Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL MUA INAUGURA L'EXPOSICIÓ 'MAGNUM SEES PIEMONTE'

EL MUA INAUGURA L'EXPOSICIÓ 'MAGNUM SEES PIEMONTE'


El dijous 29 de setembre, a les 20:30 hores, s'inaugura al MUA l'exposició fotogràfica Magnum sees Piemonte, que s'exhibirà en la sala Sempere. Magnum sees Piemonte, patrocinada per Regione Piemonte i comisariada per Erik Kessels, és una visió d'aquesta regió italiana a través dels ulls d'onze fotògrafs de l'agència internacional Magnum amb seu a París.
Per a portar a terme la mostra, a cada fotògraf se li va assignar un tema amb la finalitat de realitzar una sèrie des del seu punt de vista. L'objectiu de la "missió" consistia en apropar al públic la vitalitat de Piemonte, al costat del canvi i arrels industrials i culturals, de cara als imminents Jocs Olímpics d'Hivern de 2006.
En l'exposició, forasters i oriünds presenten la regió i mostren què és el que fa de Piemonte Piemonte. Mark Power ressalta la intensa preparació per als Jocs d'Hivern. Alex Majoli convida a contemplar a la joventut i els seus diversos llocs de trobada. L'herència cultural és el tema escollit per Peter Marlon, que destaca la tensió entre l'antic i el nou. La sèrie d'Harry Gruyaert treu el cap furtivament darrere les cortines del gust i la perícia de Piedmont. Patrick Zachmann plasma la tecnologia i Luc Delahaye ofereix una visió personal reverencial de la producció industrial. Stuart Franklin, Jean Gaumy, Bruno Barbey, Ferdinando Scianna i Josef Koudelka completen aquesta poliédrica visió.
Al caminar de la mà de tots ells, la geografia es combina amb la fotografia. Aquest efecte s'aconsegueix mitjançant un mapa personalitzat amb coordenades, que serveix per a localitzar a cadascun dels fotògrafs. El mapa està format pels noms de tots els pobles, localitats i ciutats. Pot considerar-se com un índex personal d'un lloc que està format per la gent de la regió i la confrontació entre passat i present.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464