Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL MUA INAUGURA LES EXPOSICIONS 'VII CONCUR.. I 'A TRAVÉS DE MIS OJOS', D'ALICIA LAMARCA

EL MUA INAUGURA LES EXPOSICIONS 'VII CONCURSO EAC. ENCUENTROS DE ARTE CONTEMPORÁNEO' I 'A TRAVÉS DE MIS OJOS', D'ALICIA LAMARCA


El 23 de setembre, a les 20.30 hores, s'inauguren en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) les exposicions VII Concurs EAC. Trobades d'Art Contemporani i la mostra fotogràfica d'Alicia Lamarca A través de mis ojos, que s'exhibirà en la sala Altamira. La primera de les exposicions, situada en la sala 365, té com objectiu el suport als nous valors i creadors d'art contemporani. La mostra està conformada per l'obra de setze artistes, seleccionada en el VII Concurs EAC, convocat per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d'Alacant, i inclou pintura, fotografia, escultura i vídeo-instal·lacions. Així mateix, s'ha programat paral·lelament a l'exposició taules rodones amb artistes, crítics i especialistes d'art.

Els setze artistes seleccionats en aquest certamen, gràcies al conveni específic signat pel rector de la Universitat d'Alacant, Ignacio Jiménez Raneda, i el president de l'Institut Juan Gil-Albert, José Joaquín Ripoll Serrano, comparteixen espai expositiu amb la finalitat d'exhibir el potencial i els referents visuals i simbòlics dels nous talents del panorama alacantí d'art contemporani. Els artistes que exhibeixen la seua obra en el MUA són: en la modalitat de pintura María Alonso Borso, Maica Alonso Encinas, Pablo Bellot García, Sergio Davó González, Antonio García Alonso, Susana García Ungo, Bernabé Gómez Moreno, Alejandro Orfeo Soler Denia i José Antonio Torregrosa García; en fotografía Pepe Calvo, Cristina Fontsaré y Carlos Nikas Pinto; en escultura Fernando Bayona González i Massimo Pisani, i presenten vídeo-instalacions Milagros Angelini Vega i l'equip Aggtelek, format per Gema Perales García i Alejandro Vallès Perales.

'A través de mis ojos'. Alicia Lamarca

La fotògrafa i llicenciada en Belles Arts Alicia Lamarca (Benidorm, 1975) exposa en el MUA la mostra A través de mis ojos, que inclou les sèries fotogràfiques En Berlín..., Álbum de familia i Las paredes hablan.

En Berlín..., és un diari personal en imatges de la vida d'una parella: Antonio i Michael, ambdós portadors del virus de la SIDA. Un diari que recull tant els moments quotidians de les seues vides, com els moments de reivindicació, de diversió i els espais que els envolten: la seua llar, ciutat i entorn. Tot això per a poder oferir a l'espectador una visió global de les seues vides. Segons l'autora, aquest projecte va sorgir com contraposició a tots els reportatges que mostren la malaltia de la Sida com una malaltia terminal i sense esperança, la qual cosa ha provocat una por excessiva i injust cap als quals la pateixen.

En Álbum de familia Lamarca reflexiona "no tots els embarassos no buscats són també no desitjats, una separació no sempre fa infeliç a un nen i no tots els homes es desentenen dels seus fills. Massa tòpics ocupen actualment el primer plànol a l'hora de parlar dels joves, solters i pares. Massa testimoniatges que espanten a pares i fills davant aquesta nova situació, que no significa la fi, ni una vergonya, ni és una creu".

Las paredes hablan és una sèrie fotogràfica que suggereix que totes les ciutats del món tenen una mica en comú: les seues parets. Gràcies a elles les ciutats cobren vida, respiren i de vegades criden; indiquen llocs, suggereixen diversió, venen coses o murmuren pensaments. Les parets són miralls que reflecteixen les ànimes de la gent, encara que s'ignore la seua presència al passejar al costat d'elles.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464