Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • FORMACIÓ INTEGRAL I ATENCIÓ A LES MINORIES EN LA PROGRAMACIÓ DEL SECRETARIAT DE CULTURA

FORMACIÓ INTEGRAL I ATENCIÓ A LES MINORIES EN LA PROGRAMACIÓ DEL SECRETARIAT DE CULTURA


El 14 de setembre de 2005 es va celebrar una Roda de Premsa en la sala Polivalent del Secretariat de Cultura per a presentar els nous tallers i els grups culturals estables del curs acadèmic 2005-06, la matrícula dels quals va começar el 15 de setembre, les pròximes activitats i nous espais del Taller de Cinema, el curs Òpera oberta: La ópera en la Universidad i les noves instal·lacions del Secretariat de Cultura. A la Roda de Premsa va assistir el rector de la UA, Ignacio Jiménez Raneda, i el director del Secretariat de Cultura, Carles Cortés.

El present curs, el Secretariat de Cultura ha renovat la seua oferta amb una gran varietat de continguts, organitzats en blocs temàtics. Respecte als tallers, el rector de la UA va destacar la importància de la "formació integral per a l'alumne", i va assenyalar la necessitat de cobrir la demanda de les minories amb tallers com Òpera oberta, on els alumnes poden assistir a la retransmissió en directe via Internet de les òperes del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, o del taller Cine en Versión Original, que es realitzarà en el Centre 14 com alternativa a la inexistent oferta de cinema en V.O subtitulat a Alacant.

Durant la seua intervenció, Carles Cortés va afirmar que el Secretariat de Cultura és conscient que ha d'enriquir "la cultura de la Universitat, les seus i altres localitats de la província i la ciutat d'Alacant sense atendre merament a criteris economicistes", i va recalcar que totes les localitats alacantines anaven a beneficiar-se de les activitats culturals promogudes des de la UA. Així mateix, Cortés va esmentar al Punt d'Informació Cultural (PIC) i a la revista digital VEU com un lloc d'informació cultual, on els interessats poden obtenir informació de tota l'activitat cultural de la UA i aconseguir les invitacions i entrades per als espectacles que es realitzin en el Paranimf.

En referència al Taller de Cinema, Carles Cortés va posar l'accent en consolidació de les seues activitats i en la importància de les noves instal·lacions, que inclouen una sala de projeccions amb una pantalla de gran format i aforament per a 50 persones, i que serviran de suport a la docència. A més, va realitzar un repàs pels tallers de nova creació, amb interessants continguts com la divulgació científica i el periodisme, i va citar com novetat la realització en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant dels tallers de guitarra contemporània i flamenca.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464