Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA MOSTRA 'FLAT MOUNTAIN' D'AURELIO AYELA S'EXHIBEIX EN ELDA

LA MOSTRA 'FLAT MOUNTAIN' D'AURELIO AYELA S'EXHIBEIX EN ELDA


El 23 de setembre s'inaugura en la Sala d'Exposicions Jardí de la Música d'Elda la mostra Flat mountain de l'artista alacantí Aurelio Ayela. Sota aquest títol s'exposen setanta treballs pictòrics realitzats sobre paper, situats en un territori híbrid entre el dibuix i la pintura, així com diverses instal·lacions. La mostra romandrà fins al 11 d'octubre.
Aurelio Ayela, un dels més destacats artistes de l'última generació de creadors alacantins, duu temps reivindicant la hidalguía del dibuix com camp d'experimentació artística capaç no només d'aproximar-nos al procés especulatiu del procés creatiu, sinó de desembocar en obres amb identitat pròpia. Els pinzells han quedat aparcats en aquests treballs, i l'instrumental es compon de retoladors, llapis, ceres, bolígrafs o sprays de pintura, i també incorpora collage. En aquestes obres s'adverteix una fugida premeditada de la cotilla que sovint imposa el formal. El llenguatge abstracte s'ha apoderat d'aquestes noves obres, aplicant el mètode analític de definició per eliminació. El dibuix pren el camí del sincretisme, fins a quedar reduït a la seua mínima expressió. Aquestes obres no pretenen ser fàcilment accessibles. Tampoc renuncien a ser visualment atractives, encara que certa turbiedad les embolique. L'enganyosa simplicitat acull un plantejament estètic de forces enfrontades: el control no exempt d'un marge ofert a l'impuls frenètic; el gestual enfront del geomètric; el patetisme d'una narració gairebé invisible convivint amb la esencialidad del gest; l'elegància i la tosquedad.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464