Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'NERUDA, PARALELO 38º SUR' COMPETEIX A LA XXVI MOSTRA DE VALÈNCIA CINEMA DEL MEDITERRANI

'NERUDA, PARALELO 38º SUR' COMPETEIX A LA XXVI MOSTRA DE VALÈNCIA CINEMA DEL MEDITERRANI


Realitzat pel Taller Digital, per a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d' Alacant, 'Neruda, paralelo 38º Sur' és un dels documentals seleccionats per a competir en la XXVI Mostra de València Cinema del Mediterrani, que tindrà lloc a València del 13 al 20 d'octubre.
El treball de la realitzadora alacantina Maria Martín participa amb 61 produccions més del País Valencià, 16 de les quals són documentals. 'Neruda, paralelo 38º Sur' es podrà vore el pròxim dissabte 15 d'octubre a les 22'30 h als cinemes UGC Cité (Avgda. Tirso de Molina, 16, València), on té lloc l'edició d'enguany.
De 'Neruda, paralelo 38º Sur' el cineasta Llorenç Soler, guionista i director de 'Francisco Boix: un fotógrafo en el infierno', ha destacat "l'encertada elecció del punt de vista, per la sensibilitat de la mirada tan personal de l'autora al voltant d'eixa infància de Neruda (...) El fil conductor, que ens transllada des del naixement del personatge fins al seu descobriment de la mar, és sòlid, té força expositiva i enganxa l'espectador. M'agrada la utilització d'imatges del present per a narrar la infància del poeta pel seu poder evocador del passat, sense tindre la necessitat de recórrer a imatges d'arxiu (...) L'excel·lent fotografia i el bon gust dels enquadraments revalora la càrrega poètica d'aquest treball". En resum, afirma Llorenç Soler, 'Neruda, paralelo 38º Sur "em sembla una meravellosa transcripció de l'esperit dels poemes de Neruda a un llenguatge audiovisual altament poètic".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464