Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • HOMENATGE DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT A OVI..TLLOR EN EL DESÉ ANIVERSARI DE LA SEUA MORT

HOMENATGE DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT A OVIDI MONTLLOR EN EL DESÉ ANIVERSARI DE LA SEUA MORT


La Universitat d'Alacant ha organitzat, per al dimecres 16 de novembre, l'homenatge a una de les figures representatives de la cultura valenciana, el poeta, cantant i actor Ovidi Montllor. L'homenatge serà una sèrie d'actes com ara l'actuació de Verdcel o el concert de Toti Soler, músic que va acompanyar l'Ovidi durant molts anys. Al costat de Llúcia Vives i Jordi Janés, Soler representarà l'espectacle Deu catalans i un rus. També tindran lloc una ponència de la biògrafa d'Ovidi, la projecció del film Furtivos, una exposició realitzada d'Antoni Miró cedida pel Centre Ovidi Montllor d'Alcoi i el testimoniatge d'amics de Ovidi i alumnes de la UA, en un acte que es realitzarà, abans de l'actuació Deu catalans i un rus, en el Paranimf.

Programa
12.00 h: actuació al paranimf de Verdcel, grup format per Alfons Olmo (veu, guitarres acústiques i percussions menors), Carles Llinares (veu, guitarres acústiques i melòdica), Estela Tormo (veu i baix), Jordiet (bateria i percussió) i Alberto Mora (guitarra i efectes), que aposta per espectacles on es barreja la música i el teatre. En aquesta ocasió Verdcel interpretarà Des d'hom fins el món, amb actualitzacions de cançons, versions i altres referències que van fer famós el poeta alcoià.

17.00 h: projecció a la sala Aifos de Furtivos, de José Luís Borau, en què Ovidi fa una de les seues millors interpretacions.

19.00 h: ponència de Núria Cadenas, autora de la biografia sobre Ovidi, a la sala Aifos.

19.30 h: inauguració a la sala Aifos de l'exposició "Ovidi Montllor: la força de la imatge", una mostra que inclou 30 imatges realitzades amb la tècnica de gràfica digital.

A partir de les 20.00 h: al paranimf, testimoniatges d'amics d'Ovidi i alumnes de la UA, conduïts per Rosa Fraj. Després de les intervencions, Deu catalans i un rus, nom que Toti Soler i Ovidi Montllor atorgaven als onze muntatges poètics que van realitzar durant més de vint anys. Per a Toti Soler aquest espectacle representa "una oportunitat de realitzar, si no una mostra de cada poeta, sí un ventall dels poemes i cançons més significatives de la vida d'Ovidi. Llúcia Vives i Jordi Jané són dos acompanyants perfectes per a realitzar aquest homenatge al gran artista que va ser Ovidi Montllor".

Recollida d'invitacions:
Secretariat de Cultura-Sala Aifos


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464