Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ACTIVITATS SOBRE LA CIÈNCIA DURANT EL DIUMENGE CULTURAL CIENCIATEC 05

ACTIVITATS SOBRE LA CIÈNCIA DURANT EL DIUMENGE CULTURAL CIENCIATEC 05


La Universitat d'Alacant ha organitzat, per al 18 de desembre, el Diumenge Cultural Cienciatec 05, una jornada de portes obertes emmarcada en el projecte institucional homònim, que ha estat concebut com una acció integral amb l'objectiu de mostrar l'activitat científica i tecnològica que es realitza al campus. El Diumenge Cultural inclou diverses activitats: visites a les exposicions de Cienciatec situades en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), visites guiades per la Universitat, una exhibició de robòtica, un espectacle de màgia, projeccions cinematogràfiques relacionades amb el món de la ciència i, per als més petits, tallers de ciència i demostracions científiques de química i física. Les activitats s'efectuaran en diversos espais del campus: el MUA, el paranimf i la sala de graus de la Facultat de Dret. L'entrada serà lliure limitada a l'aforament de les sales.

Tallers per als xiquets

La jornada començarà a les 10.00 h, amb l'obertura de les exposicions del MUA. A partir de les 10.30 h, es realitzarà una exhibició de robòtica i la projecció de documentals científics, a les instal·lacions del museu universitari. A la mateixa hora i l'amfiteatre del MUA, començaran els tallers del Pati de la Ciència: química exòtica, impartit pel professor de Física de l'IES il·licità L'Assumpció, Antonio Serrano, on els nens descobriran el món dels àtoms i podran gaudir de trucs de química i jugar amb la física, a càrrec del professor de Física de la Universitat de Múrcia, Rafael García, en què els més petits podran divertir-se amb experiències basades en les lleis de la física. A les 11.00 h, l'Àrea Didàctica del MUA impartirà tallers per a xiquets, agrupats sota el nom d'"El món de la ciència", que es portaran a terme en l'entrada del recinte museístic. Així mateix, des de les 11.00 h, s'iniciaran les visites guiades a les instal·lacions de la UA.

Màgia al paranimf

A partir de les 13.00 h, el Paranimf s'omplirà de màgia amb l'espectacle "La màgia de la ciència", amb les actuacions dels pallassos del grup Ludus i el mag Pedro III, que seran presentats per Dani D'Ortiz.

Cinema sobre ciència

A les 14.30 h, la sala de graus de la Facultat de Dret acollirà el cicle cinematogràfic "Visions de la ciència: cinema sense Interrupcions", en què es projectaran les pel·lícules "Calabuch", de Luis García Berlanga (14.30 h); "El jovencito Einstein", de Yahoo Serious (16 h.), i "El profesor chiflado", de Jerry Lewis (17.30 h.).

Díptic


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464