Saltar apartados

'CONTACTO CON LA REALIDAD' AMB TONTXU AL PARANIMF


El dimecres 11 de gener, a les 20.00 h, el paranimf de la Universitat d'Alacant acollirà l'actuació de Tontxu, inclosa en la gira del seu cinquè disc 'Contacto con la realidad' (2004), un treball en què el músic indaga en un nou llenguatge i busca la manera de riure's d'ell mateix amb la ironia, una manera de compondre que ha aprés de Javier Krahe o Albert Pla. Per a Tontxu, 'Contacto con la realidad' és enfrontar-se a problemes com el de no arribar a final de mes, haver de donar una entrada per a una casa i no tenir diners, avions estavellant-se contra gratacels, files de cadàvers en les platges de l'estret, cares de dones destrossades per les pallisses diàries dels seus marits...

Sense grans campanyes de màrqueting i promocions, Tontxu s'ha anat guanyant un lloc en el món de la música i ha creat un públic fidel, que ara pot ser molt més nombrós amb el nou toc que ha donat a les seues composicions. Ells, els seus seguidors, segons afirma el músic, són la realitat amb la qual sí que vol tenir contacte. Amb cançons com 'Te cantaré', versió de l'èxit de Van Morrison; 'Habitación 304', 'Homenaje a la mandrágora' o 'Margot', el disc constitueix un conjunt d'històries personals, en què Tontxu parla de les seues experiències i de personatges que l'inspiren. 'Margot' està dedicada a totes aquelles persones que no han arribat a l'èxit en el món de la música i que s'hi segueixen dedicant. 'Habitación 304' parla de la veritable personalitat del músic, que s'enfronta a la visió mitificada que d'ell tenen els fans. Amb 'Chat', relata les seues experiències a través de la xarxa.

Amb aquest treball, Tontxu desgrana, cançó a cançó, les seues particulars obsessions. És el treball d'un artista imprescindible en els temps buits de contingut que vivim, marca el camí d'una revolta, sense ràbia, sense rancors, tremendament sincera. Altres discos de Tontxu són 'Se vende' (1997), 'Corazón de mudanza' (1998), 'Con un canto en los dientes' (2001) i 'Básico' (2001).

Venda d'entrades: Llibreria Compas, FNAC, Servicam, Consell de la Joventut (Centre 14) i, una hora abans del concert, al paranimf.

Preu: 6 euros


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464