Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • GIRA DEL COR ROMANÈS SANT APÒSTOL ANDREU PE..EUS UNIVERSITÀRIES DEL 15 AL 22 DE DESEMBRE

GIRA DEL COR ROMANÈS SANT APÒSTOL ANDREU PER LES SEUS UNIVERSITÀRIES DEL 15 AL 22 DE DESEMBRE


Les cançons populars nadalenques del món recorren les comarques d'Alacant amb les veus del cor romanès Sant Apòstol Andreu. Organitzada pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, la gira durà el so del Nadal per nou municipis del sud del País Valencià, que són seus universitàries o estan pròxims a aquestes. L'objectiu és aconseguir, a través de la música, dur el so del Nadal als diversos col·lectius estrangers assentats a casa nostra.

"Que siga un cor romanès, amb la importància que té aquest col·lectiu a Alacant, que es tracte d'una gira per les seus de la Universitat en la nostra província i que el programa conte, a més del repertori nadalenc de Romania, amb les principals nadales que sonen aquests dies arreu del món, com ara "Mon Beau sapin", "The first Noel" o "Hacia Belén", permeten fer-nos una idea de l'objectiu integrador i transcultural que mou al Vicerectorat", explica la directora del Secretariat d'Extensió Universitària, Josefina Bueno.

El cor Sant Apòstol Andreu de Romania es va crear l'any 2003 i ha participat en diversos festivals i concursos de música sacra de països com Hongria, Alemanya, Àustria, Eslovènia o Itàlia. En aquesta gira per Alacant, que tindrà lloc entre el 15 i el 22 de desembre, els huit membres del cor, sota la direcció de Gorea Decebal, actuaran a l'ermita de San Antón de Villena (dia 15 de desembre, a les 20.00 h), l'església del Convent de Benissa (dia 16 de desembre, a les 19.00 h), l'església parroquial de Salinas (el dia 17 de desembre, a les 20.00 h), l'Auditori Escola de Música de Los Montesinos (dia 18 de desembre, a les 20.00 h), el Centre Cultural CAM d'Oriola (dia 19 de desembre, a les 20.15 h.), l'església de la Puríssima Concepció de La Nucia (dia 20 de desembre, a les 20.00 h.), l'Auditori Casa de Cultura de Biar (dia 21 de desembre, a les 20.00 h) i el Palau Comtal de Cocentaina (dia 22 de desembre, a les 19.30 h). Una de les actuacions més destacades serà la missa cantada que oferiran a l'església ortodoxa de Sant Andreu i Sant Nicolau d'Alacant, el pròxim dia 18 de desembre, a les 12.00 h

Amb aquest tipus d'iniciatives la Universitat pretén fer-se visible en la societat a la qual serveix i posar la cultura al servei de la integració cultural, utilitzant la música com a pont de cultures.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464