Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT DEBUTA SO..CCIÓ DE MIHNEA IGNAT EN EL CONCERT DE NADAL

LA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT DEBUTA SOTA LA DIRECCIÓ DE MIHNEA IGNAT EN EL CONCERT DE NADAL


L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) debuta en el tradicional Concert de Nadal, sota la batuta del director romanés Mihnea Ignat. La OFUA compartirà escenari amb la Coral i el Cor de Cambra 'Enarmonía' de la Universitat d'Alacant, que dirigeix Juan Luis Vázquez.

Per al concert d'enguany, que tindrà lloc divendres 16 de desembre, a les 20.30 h i a l'església de la Mare de Déu de Gràcia, Mihnea Ignat ha triat un repertori basat en partitures de Schubert, Fauré i Haendel. Composta per una plantilla de cinquanta joves músics de gran formació musical, l'OFUA naix amb l'objectiu de consolidar-se com un dels grups estables de la Universitat d'Alacant.

Es tracta d'un dels projectes més ambiciosos del Vicerectorat d'Extensió Universitària, que aposta per incloure la música en l'oferta formativa de l'alumnat. Mihnea Ignat va nàixer en Craiova (Romania) l'any 1980. Llicenciat en Direcció d'Orquestra per la Universitat Nacional de Bucarest, ha completat els seus estudis musicals en diverses universitats romaneses i austríaques. A pesar de la seva joventut, Mihnea Ignat compta amb un dilatat currículum que inclou l'adreça de diverses orquestres simfòniques i de cambra tant romaneses com d'altres països europeus, com la RTE National Symphony Orchestra d'Irlanda a Dublín, amb la qual va debutar internacionalment el passat mes de juliol.

La Coral de la Universitat d'Alacant es va crear el 1995 i des d'aleshores s'ha convertit en una habitual dels concerts universitaris. Juan Luis Vázquez, que n'és el director des del 1999, ha col·laborat amb músics de la talla de Teodorakis, Lasson o Rostropovitch i orquestres com la Simfònica de Moscou o la Royal Philarmonic Orchestra de Londres.

L'entrada al Concert de Nadal és lliure.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464