Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MÚSICA PER A LA PAU AMB MIGUEL ÁNGEL ESTRELLA AL PARANIMF

MÚSICA PER A LA PAU AMB MIGUEL ÁNGEL ESTRELLA AL PARANIMF


El dimarts 13 de desembre, a les 20.00 h, el paranimf de la UA acollirà l'actuació del pianista argentí de fama internacional Miguel Ángel Estrella, que també realitzarà dues trobades amb els estudiants, durant la mateixa jornada, a l'aula magna de Filosofia i Lletres (edifici de Geografia). L'activitat s'emmarca en el conveni de col·laboració amb el Liceu Francés d'Alacant per a la realització d'activitats culturals. El concert del Paranimf inclou un repertori, dividit en dues parts, amb composicions de Bach, Fauré, Chopin i Mendelssonhn.

Miguel Ángel Estrella ha despuntat en l'àmbit musical pel seu treball de promoció musical en els sectors més desfavorits de la societat, fora de les grans sales de concerts, ja que s'ha oposat activament a la utilització de la música amb finalitats merament comercials. Entre els projectes més rellevants del músic s'inclou l'ONG Música de la Esperanza, un projecte que intenta crear un pont entre els països desenvolupats i els del Tercer Món, al marge de qualsevol influència governamental, política o religiosa, i que pretén eliminar l'analfabetisme musical en les comunitats més pobres, i l'Orquestra per a la Pau, integrada per 40 joves músics israelians i palestins, que persegueix la promoció de la pau i l'enteniment a l'Orient Mitjà.

A causa de la fundació de l'ONG Música de la Esperanza l'any 1988, que va ser reconeguda per la UNESCO, Estrella fou nomenat ambaixador de bona voluntat de les Nacions Unides, per les seues accions al servei de l'educació, la ciència i la cultura. Així mateix, és comandant de l'Ordre de les Arts i les Lletres i doctor honoris causa de diverses universitats europees i americanes. Per a distingir la seua activitat a favor de la pau i de la solidaritat i la incansable labor pels drets humans, l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) li va atorgar, pel novembre de l'any 2000, el premi Nansen. Estrella és el primer argentí a rebre aquesta distinció.

Trobades amb els estudiants

Abans del concert, Miguel Ángel Estrella farà dues trobades amb els estudiants de la UA, d'11.00 h a 13.00 h i de 17.30 h a 18.30 h, a l'aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres (edifici de Geografia). En la primera trobada, parlarà de la trajectòria artística, humanista i social del músic i del moviment humanitari internacional Música de la Esperanza, un projecte que intenta crear un pont entre els països desenvolupats i els del Tercer Món, al marge de qualsevol influència governamental, política o religiosa, i que pretén eliminar l'analfabetisme musical en les comunitats més pobres. Música de la Esperanza està present a Polònia, Romania, Argentina, Xile, Guatemala, Uruguai, Algèria, el Marroc, Rwanda i Etiòpia, entre altres països. En la segona trobada, Miguel Ángel Estrella tractarà el tema de construir l'esperança d'avui: la veu sense veu, l'Orquestra per a la Pau.

Recollida d'invitacions: sala Aifos.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464