Saltar apartados

VEU LA LLUM EL PRIMER DICCIONARI D'ARGOT MILITAR


No és la primera vegada que el professor Félix Rodríguez González publica un diccionari dedicat a la llengua del carrer. Aquest catedràtic de Filologia Anglesa de la Universitat d'Alacant ha realitzat nombrosos estudis sobre la forma de parlar que caracteritza a diversos grups socials, com ara el llenguatge cheli, l'argot homosexual o els vocables emprats pels més joves.

El seu últim treball ha estat el Diccionario de terminologia i argot militar que, publicat per l'editorial madrilenya Verbum, es va presentar recentment al Casino d'Alacant. Segons Rodríguez, "aquesta obra pretén omplir un espai en la lexicografia especialitzada de l'espanyol, en ocupar-se de registrar el llenguatge familiar i argòtic en l'àmbit militar, especialment en àrees estretament relacionades amb la vida del soldat a la caserna". Serà especialment útil per a especialistes en antropologia i sociologia, és la primera obra lexicogràfica dedicada a l'argot militar que es publica a Espanya.

Un dels principals mèrits d'aquesta recopilació, que comprèn més de 1.500 veus, és que la seua aparició coincideix amb la recent professionalització del servei militar, per la qual cosa bona part d'aquestes estaven condemnades a l'oblit. Per a preparar l'obra, l'autor ha dedicat dos anys a realitzar desenes d'entrevistes a militars, estudiosos i personatges que com ara Manuel Vicent o Lluís Carandell, que van fer el servei militar en altres èpoques.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464