Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • VEU LA LLUM EL PRIMER DICCIONARI DE TERMES 'MILICAS'

VEU LA LLUM EL PRIMER DICCIONARI DE TERMES 'MILICAS'


No és la primera vegada que el professor Félix Rodríguez González publica un diccionari dedicat a la llengua del carrer. Aquest catedràtic de Filologia Anglesa de la Universitat d'Alacant ha realitzat nombrosos estudis sobre la forma de parlar característica de diversos grups socials, com ara el llenguatge 'cheli', l'argot homosexual o els vocables emprats pels més joves. El Diccionario de Terminología y Argot militar es presenta el 16 de desembre, a les 19 horas, al Casino d'Alacant.

En aquesta ocasió es tracta d'un diccionari de terminologia i argot militar que, publicat per l'editorial madrilenya Verbum. Segons Rodríguez, "aquesta obra pretén cobrir un espai en la lexicografia especialitzada de l'espanyol, en ocupar-se de registrar el llenguatge familiar i l'argot de l'àmbit castrense, especialment en àrees estretament relacionades amb la vida del soldat a la caserna". Serà molt útil per a especialistes en antropologia i sociologia, ja que es tracta de la primera obra lexicogràfica dedicada a l'argot militar que es publica a l'estat espanyol.

Un dels principals mèrits d'aquesta compilació, de més de 1.500 veus, és que apareix de manera coincident a la recent professionalització del servei militar, per la qual cosa bona part d'aquestes veus estaven condemnades a l'oblit. L'autor ha realitzat desenes d'entrevistes a militars, estudiosos i personatges que, com Manuel Vicent o Lluís Carandell, van fer el servei militar en altres èpoques. Així, aquesta obra recull termes com "coroco" per a coronel o "conan" per a comandant, així com "holocausto caníbal" o "abrevadero" per a menjador, o els 250 sinònims amb què es designa al soldat.

La presentació de l'obra, que s'iniciarà a les 19.00 h, anirà a càrrec de Ramón Martín Mateo, catedràtic emèrit de Dret Administratiu i exrector de la Universitat d'Alacant, i Juan José Álvarez Díaz, comandant de l'Exèrcit de l'Aire i investigador.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464