Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA SEU CIUTAT D'ALACANT EXPOSA LA MOSTRA 'ALACANT ANTIC. DETALLS D'UNA CIUTAT'

LA SEU CIUTAT D'ALACANT EXPOSA LA MOSTRA 'ALACANT ANTIC. DETALLS D'UNA CIUTAT'


Del 20 de gener al 26 de febrer 2006 s'exposa en la Sala Multiusos de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant la mostra fotogràfica "Alacant antic. Detalls d'una ciutat", realitzada per José M. Deltell i José Francisco Belda, en la qual es mostren racons intactes d'un Alacant d'altra època: edificis, façanes, estàtues... mitjançant una selecció de 70 imatges de les més de 500 realitzades amb dues velles càmeres manuals.

La idea va sorgir a la fi d'abril de 2004, en una reunió informal que van mantenir els fotògrafs. José M. Detell li va comentar al seu amic la possibilitat de realitzar en conjunt un treball fotogràfic sobre Alacant, "una mica que no fos massa complicat perquè venia l'estiu, i clar, ja se sap, la llum massa intensa, la calor, la migdiada havent dinat... després buscaríem alguna sala per a exposar el fotografiat i hauríem ocupat el nostre temps lliure en alguna cosa que a més ens agrada". A partir d'aquest moment van començar a fotografiar tots els caps de setmana allò que el pas del temps no havia deteriorat o que encara conservava la seua bellesa.

Segons expliquen els autors, "vam recórrer molts carrers del centre d'Alacant observant amb atenció edificis, façanes, per a no perdre detall, i que, segons l'hora del dia que fora, pogués passar desapercebut per una ombra o un vehicle mal aparcat, carrers com la de San Francisco, San Fernando, Avinguda de la Constitució, etc. Encara es podien veure coses increïbles". A la fi de desembre, amb més de 500 fotografies realitzades, es va efectuar la selecció definitiva que es pot contemplar en la Seu Ciutat d'Alacant.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464