Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA SEU UNIVERSITÀRIA DE COCENTAINA INAUGURA..AMB UNA MOSTRA ITINERANT DEDICADA AL QUIXOT

LA SEU UNIVERSITÀRIA DE COCENTAINA INAUGURA ELS ACTES DEL SEU X ANIVERSARI AMB UNA MOSTRA ITINERANT DEDICADA AL QUIXOT


Amb la inauguració d'una sèrie d'exposicions sobre la figura del Quixot i un concert de música barroca -"La música en el temps del Quixot"- a càrrec del grup Capellà Joan Baptista Comes, s'inicien el 13 de gener els actes commemoratius del X aniversari de la creació de la Seu Universitària de Cocentaina. L'acte, que tindrà lloc a partir de les 20'30 hores en el Espai d'Art del Palau Comtal de Cocentaina, contarà amb la presència de la directora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno, el director de Museu de la Universitat d'Alacant, Mauro Hernández i la directora de la Seu de Cocentaina, Elena Ronda, a més de distintes autoritats polítiques i culturals contestanes.

L'exposició gràfica, titulada "Cervantes i El Quixot: IV Centenari", consta de cinc mostres específiques sobre distints aspectes relacionats amb figura del clàssic cervantí com E"l Quixot i els escriptors alacantins", "La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes", "El Quixot, una figura universal", "Alacant en temps de Cervantes" o "El Quixot imaginat". Segons Josefina Bueno, "volem començar la celebració del desè aniversari de la seu de Cocentaina inaugurant allí la mostra que va servir d'emblema a la Universitat durant els actes commemoratius de l'IV Centenari de la publicació del Quixot". L'exposició servirà de marc a una sèrie d'activitats dirigides als escolars entorn de la figura de l'enginyós gentilhome, com tallers de marcallibres (a partir del 19 de gener) i de disfresses quijotesques (dates a concretar).

Per a organitzar els actes dedicats al X aniversari de la Seu s'ha creat una comissió mixta integrada per membres de la Universitat i l'Ajuntament contestà, que s'encarregarà de perfilar les activitats que es desenvoluparan al llarg del pròxim any.

Cervantes i El Quixot viatgen per la província

"La nostra intenció és acostar la figura de Cervantes i El Quixot a tota la província d'Alacant, organitzant activitats lúdic culturals que impliquin als municipis", explica Bueno. Per això, tant les exposicions com les activitats complementàries com els tallers per a escolars i concerts, visitaran al llarg de l'any acadèmic distints municipis alacantins. A partir del 26 de gener, que acaba l'exposició a Cocentaina, s'inicia un periple que la durà al Centre Cultural d'Onil (del 3 al 19 de febrer), la Seu de Villena (del 20 de febrer al 5 de març) i la Seu de Biar (del 19 de maig al 4 de juny).


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464