Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UA DEDICA UNA EXPOSICIÓ ALS DIBUIXOS DE MANUEL BOIX SOBRE TIRANT LO BLANC I EL QUIXOT

LA UA DEDICA UNA EXPOSICIÓ ALS DIBUIXOS DE MANUEL BOIX SOBRE TIRANT LO BLANC I EL QUIXOT


El dijous dia 12 de gener, a les 12 hores, s'inaugura a la sala Aifos l'exposició amb els dibuixos de Manuel Boix sobre el Tirant lo Blanc i el Quixot. És una tria dels dibuixos que ha fet per a les recents versions d'aquests dos clàssics de la literatura universal que ha publicat l'editorial Bromera. L'exposició romandrà exposada fins al dia 20 de gener.

L'exposició constarà de 17 panells 2 x 1,5 metres, amb textos d'Antoni Torreño i disseny d'Enric Solbes. Així mateix, hi haurà dues vitrines amb diverses edicions i facsímils del Tirant lo Blanc i altres materials relacionats amb el Tirant cedits per la Biblioteca de la Universitat, per la Col·lecció Joan Perera i per la Biblioteca Vives. S'inaugura, amb aquest acte, aquesta exposició que, posteriorment, circularà per altres institucions.

En l'acte d'inauguració intervindran Rafael Alemany, catedràtic de literatura catalana medieval, per a situar la figura de Tirant en el context literari del final de l'edat mitjana; Manuel Boix, pintor, per a explicar la seua percepció del cavaller Tirant i dels diferents ambients per on transcorren les seues aventures (Bretanya, Anglaterra, Sicília, Rodes, Constantinoble), i Josep Palomero, escriptor, donarà les claus per a entendre els criteris estilístics adoptats, la tria que ha fet de les escenes i sobre el model de llengua adoptat. Presidirà l'acte, Jesús Pradells, vicerector d'Extensió Universitària.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464