Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • PINTURA I FOTOGRAFIA: DUES VISIONS DE COSSOS NUS EN LA SALA AIFOS

PINTURA I FOTOGRAFIA: DUES VISIONS DE COSSOS NUS EN LA SALA AIFOS


L'1 de febrer s'obri al públic a la sala Aifos la mostra pictoricofotogràfica Nus entre tants, concebuda pel fotògraf Kike Mira (Alcoi, 1973) i el pintor Jordi Sempere (Alcoi, 1973). L'exposició inclou una selecció de 21 fotografies del cos humà i 21 pintures sobre paper, que reflecteixen la diversitat de les textures i pigments de la pell i que parlen de la vida de cada ésser humà, de les seues particularitats i vivències. Les obres, exposades en parelles, oferixen dues visions d'un mateix cos nu.

Segons compta Jordi Sempere "Hem intentat expressar les particularitat corporals de la gent i, sobretot, hem fugit dels estereotips actuals per a mostrar la diversitat i la bellesa de cadascun dels cossos". Per a Sempere, "En la societat actual es tendeix a associar la bellesa als cànons imposats, i aquesta idea s'allunya de la realitat, ja que la bellesa és una qüestió molt subjectiva, que implica un gran nombre de factors".

El procés de realització de la mostra va començar l'any 2001, quan els autors es van proposar complementar els seus treballs i mostrar dues visions diferents d'un mateix cos. Durant tres anys van estar treballant en la selecció dels negatius dels models que es van prestar de manera totalment desinteressada i es van implicar en el projecte. Gent coneguda per als autors que va mostrar els seu cos nu, "una disfressa", segons comenta Kike Mira, ja que la nuesa no es correspon amb la imatge diària que oferim de nosaltres mateixos. "En certa manera tapar-se és còmode i fa vergonya despullar-se", va explicar el fotògraf.

La mostra s'exhibirà fins al 28 de febrer a la sala Aifos.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464