Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • S'INICIA UN PROGRAMA D'INTEGRACIÓ SOCIAL A TRAVÉS DE L'ESPORT DESTINAT A ADOLESCENTS

S'INICIA UN PROGRAMA D'INTEGRACIÓ SOCIAL A TRAVÉS DE L'ESPORT DESTINAT A ADOLESCENTS


Aconseguir que els adolescents amb problemes d'integració social es posen en contacte amb altres joves, acaten una disciplina esportiva, es comprometen a seguir uns determinats horaris, assumisquen responsabilitats, es creen hàbits saludables i coneguen uns altres ambients és l'objectiu del Programa d'Integració Social Mitjançant l'Esport, que acaben d'engegar el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig.

El Programa naix per a donar resposta a les necessitats que es van detectar en aquest col·lectiu, gràcies al Programa d'Educació de Carrer desenvolupat per les regidories d'Educació i de Serveis Socials de Sant Vicent del Raspeig. Després de diverses reunions, ambdues institucions van desenvolupar un projecte d'educació socioambiental a través de l'esport, en el disseny posada en funcionament del qual han participat també l'Escola de Treball Social i l'Oficina d'Esports de la Universitat d'Alacant.

El projecte, subvencionat en part per la CAM, s'emmarca dintre del conveni de col·laboració esportiva que la Universitat manté amb l'Ajuntament de San Vicent del Raspeig, mitjançant el qual s'han creat les escoles esportives de cadets d'atletisme, hoquei i rugbi. Eugenio Toledo, educador de carrer i responsable de les Escoles Esportives de Sant Vicent del Raspeig, explica que en la majoria dels casos "No són xavals amb problemes greus; es tracta de xiquets sense ganes d'estudiar, són replicadors a classe, no els agrada la disciplina i presenten bastant absentisme escolar i poques perspectives de futur". Segons Toledo, "Sabem, per experiències anteriors, que l'esport ha ajudat a joves amb aquest tipus de problemes d'integració social a canviar els seus hàbits de conducta i trobar una via diferent de realització personal. Amb aquesta esperança presentem el projecte a la Universitat i gràcies al seu suport l'hem pogut engegar". En aquesta primera fase del projecte, els alumnes d'instituts que participen en el Programa d'Integració Social mitjançant l'Esport s'han integrat en l'equip de rugbi de categoria cadet. La idea és que el projecte continue integrant els alumnes amb problemes en les altres dues escoles esportives. L'equip de rugbi, que entrena dues vegades per setmana, participa en el campionat organitzat per la Federació de Rugbi del País Valencià, la qual cosa, segons els responsables del programa, "Pot comportar un al·licient per als adolescents que s'hi entrenen". Fins ara, aquest equip estava integrat per tretze alumnes, xifra que s'incrementarà amb els adolescents del programa d'integració, que de moment no seran més de cinc alumnes. Segons Jorge Carrió, responsable del projecte en la Universitat d'Alacant, "Estem molt satisfets amb els primers resultats, ja que els nanos estan entusiasmats amb aquesta activitat i tots ells estan desitjosos d'assistir al pròxim entrenament".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464