Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA PRODUEIX EL MUNTATGE.. DE LA COMPANYIA CHIRCOVSKII DANCE PROJECT

EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA PRODUEIX EL MUNTATGE DE DANSA CONTEMPORÀNIA 'TEMPO DE MOZART', DE LA COMPANYIA CHIRCOVSKII DANCE PROJECT


El dimecres 15 de febrer, a les 20 hores, el Paranimf serà l'escenari del primer dels actes de la Universitat d'Alacant dedicat a divulgar la figura i les creacions del gran compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 1756 - Viena, 1791), en el 250 aniversari del seu naixement. Es tracta del muntatge de dansa contemporània 'Tempo de Mozart', que ha fet la companyia Chircovskii Dance Project, amb el patrocini del Vicerectorat d'Extensió Universitària. Amb aquest muntatge, s'inaugura la programació del segon quadrimestre al paranimf.

En 'Tempo de Mozart', en què se succeeixen temes orquestrals i fragments d'òperes, s'ha intentat mostrar el compositor com un gran amant de la vida, jovial i desenfadat i, alhora, com una persona independent a l'hora de crear lliurement, sense acatar els capritxos dels altres. Per al director de l'obra, Boris Chircovskii, "No hi ha en el muntatge moments de tristesa, ni pena, ni dolor, potser sí alguns moments més reflexius o pausats, però l'obra en general és alegre, divertida, picant, molt vital i imaginativa".

El treball amb la música de Mozart ha sigut, segons Chircovskii, "Una trobada especial", ja que "era la primera vegada que feia la coreografia d'alguna de les seues composicions i ha sigut veritablement interessant crear un nou llenguatge de moviments, una manera diferent de treballar". L'obra comença amb la idea de la creació artística, com del caos, de les notes desordenades i independents sorgeix l'harmonia, la creació, la bellesa, la música, i hi apareixen personatges tant reals com ficticis, escenes imaginades i suggerides, temporals... "Perquè la música de Mozart està fora del temps, és una música que no mor mai, que emergeix cada vegada que s'escolta, com un torrent d'energia".

La Companyia de ball Chircovskii Dance Project, anteriorment Ballet de Cambra d'Alacant, va ser fundada per Enriqueta Ortega, amb la col·laboració de Boris Chircovskii, encarregat de la direcció i coreografia. La companyia ha realitzat, entre d'altres, els muntatges "L'ocell de foc", amb música d'e Stravinsky; "Gravetat" (1999), "Francesca de Rimini" (2000), "Interplay" (2001) i "Dansa de versos" (2001). L'any 2004 estrenà l'"Homenatge a Óscar Esplà", patrocinat pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA, en què es representà per primera vegada en dansa l'obra La pájara pinta.

Recollida d'invitacions
Sala Aifos, de dilluns a divendres, de 09.00 h a 14,00 h i dimarts i dimecres, de 16.00 h a 18.00 h.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464