Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • VUIT SEGLES DE CULTURA CATALANA. LA UNIVERS..TORIAL BARCINO I JOSEP MARIA DE CASACUBERTA

VUIT SEGLES DE CULTURA CATALANA. LA UNIVERSITAT D'ALACANT ACULL L'EXPOSICIÓ CLÀSSICS I MÉS. L'EDITORIAL BARCINO I JOSEP MARIA DE CASACUBERTA


El pròxim dia 2 de març, a les 12 h, s'inaugura a la Sala Aifos de la Universitat d'Alacant l'exposició Clàssics i més. L'Editorial Barcino i Josep Maria de Casacuberta.
Josep Maria de Casacuberta va fundar l'editorial Barcino el 1924, en plena dictadura de Primo de Rivera, amb la intenció de divulgar a Catalunya, València i les Balears el coneixements dels nostres clàssics medievals (Ramon Llull, Ausiàs March, Bernat Metge, entre d'altres), en edicions acurades i accessibles a un públic no especialitzat. A més de l'edició d'aquests textos en la col·lecció Els Nostres Clàssics, a través d'altres col·leccions com Publicacions de "La Revista", Josep Maria de Casacuberta va editar en plena postguerra autors contemporanis catalans, valencians i de les Illes Balears, com ara Enric Valor, Joan Fuster o Xavier Casp.

En l'exposició podem contemplar les diferents etapes per les quals ha anat transcorrent aquest projecte editorial, i adonar-nos tant de la immensa obra que va desenvolupar Josep Maria de Casacuberta mentre va estar al capdavant de l'editorial Barcino, com d'altres iniciatives més recents com, per exemple, la Biblioteca Digital, que conté en CD Rom la poesia completa d'Ausiàs March.

L'exposició, organitzada pel Vicerectorat d'Extensió Universitària i el Vicerectorat d'Estructura i Desenvolupament Institucional, en col·laboració amb l'Editoral Barcino i la Fundació Lluís Carulla, romandrà oberta al públic fins al pròxim dia 16 de març.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464