Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CICLE FOLK EN EL PARANIMF AMB IRON BROO, LLAN DE CUBEL I ALAN KELLY

CICLE FOLK EN EL PARANIMF AMB IRON BROO, LLAN DE CUBEL I ALAN KELLY


Els dies 7, 8 i 9 de març hi haurà cicle folk al paranimf de la Universitat, amb tres excel·lents actuacions. El 7 de març, a les 20.00 h, hi actuarà Iron Broo, una de les bandes de ceilidh (festa tradicional escocesa d'origen cèltic) més divertides i animades de l'escena folk escocesa. Iron Broo ha tocat en molts festivals importants per tot Escòcia, on ha divertit el públic amb la seua música entusiasta i amb els seus balls. La banda està composta per quatre músics: acordió, violó, bouzouki i percussió. A més de l'actuació al paranimf, Iron Broo realitzarà una minigira per les seus universitàries de Villena i Biar. El 9 de març, a les 20.30 h, actuarà a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Villena i el dissabte 11 de març, a les 20.00 h, a la Casa de Cultura de Biar.

El 8 de març, a la mateixa hora, serà el torn de Llan de Cubel, un grup asturià de música folk, que treballa sobre la tradició musical asturiana, a la qual dóna un nou so. Per a això, recorre al material recollit als arxius dels grups asturians d'investigació etnogràfica i fa un treball de camp complementari. El repertori de la banda es completa amb els temes populars més coneguts. Llan de Cubel és, sens dubte, un dels referents de la música folk a l'estat espanyol. Aquest grup asturià ha vist jalonada la seua trajectòria amb nombrosos premis, com ara el de millor grup folk de l'any de RNE o el disc honorífic de la SGAE. Entre els seus discos, hi destaca "Llan de Cubel IV", editat a nivell internacional i considerat un dels millors discos de l'any. Alguns altres treballs són "L'otru llau de la mar" i "Un tiempo meyur".

El dijous 9 de març, hi actuarà Alan Kelly, una de les millors atraccions en viu de l'escena irlandesa, amb una barreja de música tradicional, ritmes de salsa i jazz i l'espectacular maneig de l'acordió. Alan Kelly ha estat considerat per la crítica internacional com el ressuscitador de l'acordió de la música tradicional irlandesa. Amb la seva banda, Kelly ha participat en nombrosos festivals als Estats Units, Irlanda, Anglaterra, Itàlia, Alemanya i altres països d'arreu del món.

Iron Broo
Recollida d'invitacions: sala Aifos, de dilluns a divendres, de 09.00 h a 14.00 h, i dimarts i dimecres de 16.00 h a 18.00 h.

Llan de Cubel
Venda d'entrades: llibreria Compas, FNAC, Servicam, Consell de la Joventut d'Alacant (Centre 14) i una hora abans al paranimf.

Alan Kelly
Venda d'entrades: llibreria Compas, FNAC, Servicam, Consell de la Joventut d'Alacant (Centre 14) i una hora abans al paranimf.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464