Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • COMENÇA AL CAMPUS DE LA UNIVERSITAT D'ALACA..", ADREÇAT ALS COSSOS I FORCES DE SEGURETAT

COMENÇA AL CAMPUS DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT EL CURS "ATENCIÓ A LES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE", ADREÇAT ALS COSSOS I FORCES DE SEGURETAT


El rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, i la subdelegada del Govern, Etelvina Andreu, han inaugurat aquest matí, 22 de març, el primer dels cursos d'atenció a les víctimes de violència de gènere, que, al llarg de 2006, formaran més de 120 agents de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local.
El primer dels quatre cursos s'imparteix els dies 22, 23 i 24 de març, al campus de la Universitat d'Alacant. Hi participen 10 agents del Cos Nacional de Policia, 10 guàrdies civils i policies locals dels municipis de Dénia. En el curs que es realitzarà en el mes de juny s'incorporaran membres de la policia local de Villena i Sant Vicent del Raspeig.
Entre les matèries que rebran els agents, s'inclou la formació en la implantació de la Llei contra la violència de gènere, la intervenció psicosocial i sociosanitària i els protocols d'actuació. El curs té una durada és de 25 hores.
Conveni
La iniciativa és fruit del conveni signat, el passat 25 de novembre, entre la Subdelegació del Govern i la Universitat d'Alacant dins dels actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. A més de membres d'ambdues institucions, la mesa de treball que articula aquests cursos està integrada per sindicats, Guàrdia Civil (EMUME), Cos Nacional de Policia (SAM), Dones i Comunicació, Col·legi d'Advocats, Agrupació de Dones Advocades, Associació per a la Defensa de les Víctimes de la Violència Domèstica, Seminari Interdisciplinar sobre estudis de la UMH i el Fòrum contra la Violència de Gènere.
Etelvina Andreu ha destacat que els cursos "Aconseguiran una major sensibilització i coneixement de la Llei contra la Violència de Gènere per a una millor atenció a les víctimes, un objectiu prioritari de l'actual govern central". S'estructuren en cinc mòduls: Manifestació Violenta de la Desigualtat; Conceptes de gènere, Aproximació Violència-Maltractament, Intervenció psico-social i sociosanitària i Aspectes jurídics i protocols d'actuació, que seran impartits per professors, experts de gènere i professionals de la Universitat d'Alacant i de la resta de col·lectius des d'un punt de vista multidisciplinar i amb continguts pràctics.
Els llocs triats per a la realització són l'Institut Social de la Marina (ISM), al juny i setembre, i el campus de la Universitat d'Alacant, al març i novembre. Serà a final d'any quan se'n faça balanç i s'avaluen els resultats d'aquests cursos que avui s'engeguen.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464