Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • COREOGRAFIES DE NACHO DUATO, DAVY BRUN I THOMAS NOONE AL PARANIMF

COREOGRAFIES DE NACHO DUATO, DAVY BRUN I THOMAS NOONE AL PARANIMF


El 14 de març, a les 20.00 h, el paranimf de la UA serà l'escenari de tres intenses i seductores coreografies: Sueños de éter, de Nacho Duato, Ando, de Davy Brun, i Buit, de Thomas Noone, interpretades per la companyia del Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana.

Sueños de éter, de Nacho Duato, fou creat originalment pel director artístic de la Companyia Nacional de Dansa, per al prestigiós Nederlands Dans Theater. El ballet situa l'espectador en un món oníric, en què huit dones ballen els seus somnis/malsons en una atmosfera carregada d'opressió i sofriment. La música de Landowski evoca un món on tot es tradueix en un discurs metafísic mitjançant la manera d'entendre la vida a través dels sons.

Ando, del coreògraf francés Davy Brun, és una obra sobre la idea de trànsit, que engloba tant la vida de l'ésser humà com el món on viu. "Des del meu punt de vista aquest trànsit no existiria sense els altres i d'ací el contacte permanent entre els ballarins", comenta el creador. L'escenografia recrea un entorn fet per la naturalesa i per l'home, i la música d'aquesta peça per a cinc ballarins és de Julián Tarride.

Buit, de Thomas Noone, és una peça abstracta però emotiva per la seua dinàmica i pel contacte entre els cossos. El contacte dels ballarins representa la cerca de contacte personal, que sempre, però, queda en un apropament merament físic, a causa de la intenció. El moviment del ballarí en l'espai busca una reacció emotiva en l'espectador, una transmissió de sentiments que es produeix en contemplar la dansa.

El CCTGV
Des d'abril de 1998, el Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat Valenciana assumeix les tasques de promoció i difusió de la dansa. El Centre Coreogràfic produeix i coprodueix espectacles de dansa, concedeix estades a companyies per a la creació d'espectacles, organitza el festival Dansa València i participa en altres festivals valencians de dansa o d'altres disciplines. També s'encarrega de la programació habitual de dansa dels teatres públics de València. El Centre Coreogràfic ha vist passar per les seues sales noms tan importants com Alicia Alonso, Lindsay Kemp, Antonio Gades o Mikail Bryshnikov, entre d'altres mestres, professors i pedagogs, que mantenen activa la línia de formació constant a ballarins. La companyia del CCTGV està formada en l'actualitat per 16 ballarins. El repertori del Centre, el conformen peces de Nacho Duato, Wil Swanson, Rami Levi, Patrick de Bana, entre altres destacats coreògrafs.

Invitacions: Sala Aifos


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464