Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • DANSA HINDÚ I ORIENTAL EN EL PARANIMF AMB SVETLANA BARKUN

DANSA HINDÚ I ORIENTAL EN EL PARANIMF AMB SVETLANA BARKUN


El diumenge 9 d'abril, a les 19 hores, en el Paranimf de la UA, la dansa hindú i oriental arribarà a l'auditori universitari de la mà de la professora, ballarina i coreògrafa Svetlana Barkun, que presenta l'espectacle Amor, dona i dansa. Les exòtiques danses del món hindú i oriental captiven per la fluïdesa i espectacularitat dels seus moviments.

La dansa hindú és una forma de ball en la qual s'expressen els sentiments amb els ulls i els gestos (mudras) de les mans., sincronitzant el ritme amb els peus. La clàssic forma Bharata Natyam va existir fa més de dos mil anys abans de la nostra era, i les seues maneres, formes i postures no han canviat gens fins als nostres dies. Aquest tipus de ball es realitzava en els temples com ofrena als déus. Actualment, aquest tipus de ball pot contemplar-se en els temples i en els millors teatres de la Índia i el món.

Dansa àrab

La dansa àrab procedeix dels antics temples egipcis. La seua sagrada forma original manté fins a avui una dansa carregada de sentit eròtic i l'expressió artística d'aqueix erotisme. La dansa àrab ha adquirit gran popularitat a principis del segle XX i es pot contemplar tant en teatres com en els millors restaurants àrabs.

L'artista

Svetlana Barkun ha coreografiat programes i espectacles de danses hindú i àrab en l'Índia, Moscou, Egipte, Turquia i Espanya, entre uns altres. Ara Barkun presenta un espectacle amb el qual el públic pot gaudir de les diferents cultures d'Orient.

Entrades:
Tel. 646592273
I una hora abans en el Paranimf.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464