Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ROMAN GUBERN, JAVIER MAQUA I MARÍA GALIANA ..LITERATURA: "TRAÇOS DEL CINEMA ESPANYOL II"

ROMAN GUBERN, JAVIER MAQUA I MARÍA GALIANA EN EL X SEMINARI ENTRE CINEMA I LITERATURA: "TRAÇOS DEL CINEMA ESPANYOL II"


Del 21 al 24 de març, es durà a terme el seminari "Traços del cinema espanyol II", coordinat per John Sanderson, que comptarà amb col·loquis sobre pel·lícules, un taller d'anàlisi cinematogràfica i ponències de destacats professionals del món del cinema, com ara el crític i professor de la UAB Roman Gubern, el director i escriptor Javier Maqua o l'actriu María Galiana.

El seminari s'inaugurarà a les 10.00 ho, amb la ponència "La qüestió de la identitat nacional cinematogràfica", a càrrec de Roman Gubern. A les 11.15 h, Francisco Javier Gómez Tarín (Universitat Jaume I) realitzarà la ponència "L'excés com a símptoma: Cielo negro (1951) i La mujer sometida". A les 11.45 h, el professor Arnaud Duprat, expert en el cinema de Luis Buñuel de la Universitat de París 8, desenvoluparà la conferència "La presencia intertextual de la femme et li pantin en Ese oscuro objeto del deseo" (Luis Buñuel, 1977). A les 12.30 h, Agustín Rubio (Universitat Jaume I) impartirà la ponència "El cinema o la vida: l'impossible dogma espanyol de Juan Pinzás". A partir de les 16.00 h, el director de cinema Adán Aliaga conduirà el col·loqui sobre la pel·lícula La casa de mi abuela. A les 17.15 h, el director de cinema Pau Vergara parlarà sobre la pel·lícula Más allá de la alambrada: la memoria del horror. Mauthausen 1939-1945

22 de març
La primera ponència de la segona jornada, "Presències d'allò popular en el cinema espanyol actual: l'obra de Miguel Albadalejo", serà impartida pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Miguel Fernández Labayen. A continuació, el professor de la UA Juan Antonio Ríos Carratalà, parlarà sobre Del humor a las trincheras: Edgar Neville. A les 12.30 h, Javier Hernández Ruiz (Universitat Europea de Madrid) impartirà la ponència "El cine de no ficción español contemporáneo y sus sinergias con las nuevas tendencias literarias". A partir de les 16.00 h, l'escriptor Marià Sánchez Soler conduirà el Taller d'anàlisis cinematogràfiques I: la Guerra Civil (1936-1939) en la filmografia espanyola des de la transició democràtica.

23 de març
La tercera jornada començarà a les 10.00 h, amb la ponència "El complejo de Peter Pan en la comedia española actual: El otro lado de la cama (2002), Días de fútbol (2002) e ISI / DISI (2004)", a càrrec de carmen Herrero (Manchester Metropolitan University. A les 11.15 h, el president de l'Associació Espanyola d'Historiadors de Cinema, Julio Pérez Perucha, realitzarà la xerrada "El cine de la movida". A les 12.30 h, Pablo Echart (Universitat de Navarra) impartirà la ponència "La importancia del guión en el cine de Fernando León". A partir de les 16.00 h, s'efectuarà la projecció i col·loqui "Apuntarse a un bombardeo", amb el director de cinema i escrits Javier Maqua.

24 de març
La conferència de clausura, el 24 de març a les 10.00 h, la impartirà la coneguda actriu María Galiana, que parlarà sobre la seua experiència professional en el cinema espanyol actual.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464