Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • AULES DE TEATRE, MÚSICA I DANSA, PROTAGONIS..RAMACIÓ D'ARTS ESCÈNIQUES "PARANIMF FESTIU"

AULES DE TEATRE, MÚSICA I DANSA, PROTAGONISTES DE LA PROGRAMACIÓ D'ARTS ESCÈNIQUES "PARANIMF FESTIU"


El Vicerectorat d'Extensió Universitària presenta la programació d'arts escèniques "Paranimf Festiu", que es desenvoluparà del 3 de maig al 2 de juny, a les 20.00 h, al paranimf de la Universitat d'Alacant. Les noves actuacions, continuació del programa desenvolupat durant el curs acadèmic, són una nova aposta d'Extensió Universitària, per celebrar el final de curs amb el treball realitzat pels tallers del Secretariat de Cultura. D'aquesta manera, el programa comptarà amb les actuacions de les aules universitàries de teatre, música i dansa, i els concerts de clausura dels tallers de guitarra, percussió, jazz i cultura tradicional gitana, aquest últim a càrrec del pianista Dorantes. A més, s'hi oferirà el concert de Sagi-Rei i la projecció del curtmetratge Ropa ajustada.

La programació començarà el dimecres 3 de maig, amb l'actuació de Sagi Rei, l'artista israelià que triomfa en les llistes d'èxits de tot Europa. El cantant presentarà el seu últim disc Dance Acoustic Chill, un treball que reuneix versions acústiques de temes que van arribar els primers llocs de les llistes d'èxits durant la dècada dels 90, com ara Your loving arms, de Billie Ray Martin, o All around the world, de Llisa Stansfield.

El dijous 4 de maig s'hi exhibirà el curt Ropa ajustada, produït per Vértigo Films, amb la col·laboració del Vicerectorat d'Extensió Universitària, i dirigit per Antonio Ramón. El curt narra les peripècies d'un xic que no sap lligar, encara que ho intenta de totes les maneres possibles. L'experiència el converteix en una autèntica autoritat sobre el que no cal fer un dissabte de marxa si es vol arribar a casa acompanyat. Per cert, el primer que no cal fer és posar-se... roba ajustada.

Paral·lelament a la programació de "Paranimf Festiu", el dimecres 10 maig, l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) oferirà el Concert Mozart al Teatre Principal d'Alacant, amb les interpretacions solistes de Margherita Marseglia (violí) i Octavio de Juan Ayala (viola).

L'11 de maig tindrà lloc l'actuació del Taller de Dansa Contemporània de la UA, sota la direcció de Boris Chircovskii. La representació és fruit del treball desenvolupat en el taller al llarg de dos quadrimestres i pretén iniciar els alumnes en el món de la dansa contemporània, una forma d'expressió corporal que naix de la transposició del ballarí, mitjançant una formulació personal, d'un fet, una idea, una sensació o un sentiment.

El dimecres 17 de maig l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) oferirà un concert amb peces de Mozart, sota la direcció de Mihnea Ignat. Miguel Ángel Estrella, pianista argentí de renom internacional que va actuar el passat 13 de desembre a l'auditori universitari, en serà l'intèrpret solista. L'OFUA interpretarà Obertura La Flauta Màgica KV 626 i Serenada Gran Partita i Miguel Ángel Estrella el Concert per a piano i orquestra núm. 20 KV. 466 en re menor.

El dijous 18 de maig es realitzarà el concert dels tallers de Guitarra Contemporània i Flamenca i Percussió Llatina i Flamenca, que s'han impartit enguany sota la direcció de Santiago J. Iglesias (guitarra contemporània), Baldomero Amador (guitarra flamenca), Pakito Baeza (percussió llatina) i Antonio Correas (percussió flamenca).

Aules de teatre

Els dies 23, 24 i 25 de maig arribaran a l'escenari universitari les representacions de les aules de teatre. El dimarts 23, el Teatre Clàssic Universitari, dirigit per Andrés Vinaches, representarà la tragèdia Electra, de Sòfocles, considerada la més perfecta de les seues obres quant a estructura i moviments dramàtics.

El dimecres 24, el Teatre Universitari, dirigit per Juan Luis Mira, representarà Maletas, una faula escènica sobre el viatge, el procés que inicia l'ésser humà en capbussar-se en el ventre matern i del qual es desconeix on finalitza.

El dijous 25, el Teatre Universitari representarà Call Center, que narra la història de cinc joves convertits en autòmats en una empresa de venda telefònica. L'obra ha estat dirigida per Marieta Sánchez i el director de l'aula és Tomàs Mestre.

L'1 de juny, el virtuós pianista David Peña Dorantes oferirà un recital de clausura del curs Cultura Tradicional Gitana, acompanyat per Pedro Peña (cant), Nano Peña (bateria), Nacho Gil (saxo) i Manolo Nieto (baix).

Finalment, el 2 de juny, els alumnes del Taller de Jazz, dirigits per Ramón Cardo, un dels referents jazzístics a l'estat espanyol i coordinador del taller, oferiran un concert de clausura del curs a la sala d'actes del Col·legi Major.

Recollida d'invitacions: sala Aifos
Entrada lliure per a la projecció del curt Ropa ajustada.
Invitacions per al Concert Mozart del 10 de maig: sala Aifos i Teatre PrincipalVEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464