Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CLAUSURA DEL CURS 'CULTURA TRADICIONAL GITA..NCERT DEL VIRTUÓS PIANISTA FLAMENC DORANTES

CLAUSURA DEL CURS 'CULTURA TRADICIONAL GITANA' AMB EL CONCERT DEL VIRTUÓS PIANISTA FLAMENC DORANTES


L'1 de juny, a les 20.00 h i al paranimf de la UA, el virtuós pianista David Peña Dorantes oferirà un recital de clausura del Curs Cultura Tradicional Gitana, acompanyat per Pedro Peña (cant), Nano Peña (bateria), Nacho Gil (saxo) i Manolo Nieto (baix). Abans del recital, a partir de les 18.00 h i a la sala Aifos, el musicòleg Pedro Peña impartirà la ponència Els gitanos flamencs, que desenvoluparà el tema de les famílies que han introduït i popularitzat el flamenc al llarg de nombroses generacions.

El Curs Cultura Tradicional Gitana, coordinat per Maria del Mar Gea i impulsat per Juan Antonio Roche i Sebastián de los Reyes Vargas, estava adreçat a persones que volien aproximar-se a l'art flamenc i ampliar els seus coneixements sobre la cultura gitana i el paper que en aquesta tenen la música, el cant i el ball. En la primera part del curs, es va realitzar un repàs de la història del flamenc fins a l'actualitat i es van explicar la cultura i les tradicions del poble gitano. La segona part del curs va ser eminentment pràctica. Segons Gea, "S'hi va fer una introducció a la festa gitana, al compàs de palmes i al ball, sempre des del punt de vista de la cultura tradicional gitana". Així mateix, en el taller han col·laborat el cantaor Alberto Dual, el guitarrista Félix Amador i el professor del taller de Percussió Flamenca de la UA, Antonio Correas.

Concert de clausura

Per a acabar com cal el curs, Dorantes oferirà un recital en què interpretarà peces dels seus últims treballs (Sur, Orobroy i Hasta el andar, aquest en preparació). David Peña Dorantes va nàixer a Lebrija (Sevilla), en una família en què la dedicació secular a les músiques tradicionals d'Andalusia és tot un mite.

L'any 1996, Dorantes presenta la seua opera prima, Orobroy, al Festival d'Art Flamenc de Mont de Marsan (Occitània). Tres mesos més tard, després del gran èxit que tingué al prestigiós festival francés, la Biennal de Flamenc de Sevilla organitzà el seu primer concert a Espanya. Entre 1997 i 1998, grava el seu primer disc que titula com al primer espectacle: Orobroy. Aquest disc rep el premi Flamenco Hoy 1999, al millor disc instrumental, de mans de l'Associació de Crítics de Flamenc d'Espanya.

De 1998 a 2002, Dorantes du a terme nombroses actuacions arreu del món, des de l'Havana fins a Tòquio, en les quals comparteix cartell amb prestigiosos artistes del latin jazz, música clàssica, world music, etc. La seua presència és sol·licitada en els més importants festivals internacionals de música. L'any 2002, trau al mercat el segon treball discogràfic, Sur, enregistrat a París, Sofia i Sevilla. En aquest disc col·laboren, entre d'altres, l'Orquestra Nacional de Ràdio Sofia i grans músics com Theodosii Spasov, la cantaora Esperanza Fernández, el percussionista Tino di Geraldo i el compositor, arranjador i deixeble d'Astor Piazzola, Thomas Gubitsch.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464