Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • FINALITZA EL CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL AMB UN CICLE DEDICAT AL PERIODISME

FINALITZA EL CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL AMB UN CICLE DEDICAT AL PERIODISME


L'1 de juny comença l'últim cicle del Taller Cinema en Versió Original, "Cinema i periodisme", coordinat pel Taller de Cinema de la UA i el periodista i escriptor Marià Sánchez Soler, amb la col·laboració de la Unió de Periodistes del País Valencià. Durant el cicle s'exhibiran els clàssics While the city sleeps (Mentre Nueva York dorm), de Fritz Lang, A face in the crowd (Un rostre en la multitud), d'Elia Kazan, i una pel·lícula més actual, The paper (Darrere de la notícia), de Ron Howard. While the city sleeps i A face in the crowd, que s'exhibiran respectivament l'1 i el 8 de juny, seran presentades per la peridista Rosa Moreno. El 15 de juny, Marià Sánchez Soler s'encarregarà de realitzar la presentació de The paper.

Des del mes de novembre, el Secretariat de Cultura de la UA, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant, ha desenvolupat una nova iniciativa formativa que ha dut el cinema en versió original a la ciutat. El Centre 14 ha acollit aquest taller, l'objectiu del qual és possibilitar el visionat de pel·lícules en gran format i en l'idioma original. Des del 3 de novembre de 2005 fins al 15 de juny de 2006, cada dijous es van fer dues projeccions. Abans de l'inici de les pel·lícules, un professor de la Universitat d'Alacant o un especialista convidat va fer una ponència introductòria.

El taller ha tingut cicles temàtics com el de cinema Dogma, amb pel·lícules com Festen, de Thomas Vinterberg; Els idiotes, de Lars von Trier, i Mifune, de S Kragh-Jacobsen, i el cinema dins del cinema, amb els títols La nuit américaine (La nit americana), de François Truffaut; Arravatament, d'Iván Zulueta, i The Purple Rose of Cairo (La Rosa Púrpura del Caire), de Woody Allen, entre d'altres. També ha dedicat espai a directors clàssics i moderns com Luis Buñuel, Krzysztof Kieslowski, Atom Egoyan i Ventura Pons.

El 15 de juny, després de la projecció de The paper, el cinema en versió original s'acomiada fins al pròxim curs, durant el qual s'exhibiran nous i interessants cicles, perquè els amants del seté art puguen gaudir de les interpretacions en versió original.

Sessions: 19.30 i 22 h
Entrada lliure


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464