Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LES SEUS UNIVERSITÀRIES DUEN AL MUA EL PATR.., ARTÍSTIC I ETNOGRÀFIC DELS SEUS MUNICIPIS

LES SEUS UNIVERSITÀRIES DUEN AL MUA EL PATRIMONI CULTURAL, ARTÍSTIC I ETNOGRÀFIC DELS SEUS MUNICIPIS


El 15 de maig, a les 12 hores, el Museu de la Universitat d'Alacant es va convertir en escenari del solemne acte de presentació del projecte institucional Seus, 10 anys de formació, docència i cultura, una mostra que reuneix el patrimoni cultural, artístic i etnogràfic de les localitats en les quals se situen les seus universitàries de la UA: Alacant, Benissa, Biar, Cocentaina, La Nucia, Oriola, Villena, Xixona i L'Havana (Cuba). La mostra, que ha ocupat totes les sales de la institució museística, també inclou una representació fotogràfica i informativa de les activitats que desenvolupa el Secretariat de Cultura, dels grups estables de teatre, música i dansa i dels tallers que es s'ofereixen quadrimestralment.

L'acte va ser presentat pel rector de la UA, Ignacio Jiménez Raneda, i va contar amb la presència dels alcaldes, alcaldesses, regidors de cultura de les seus i els rectors que fins al moment ha tingut la Universidad d'Alacant: Antonio Gil Olcina, Ramón Martín Mateo, Andrés Pedreño i Salvador Ordóñez. El rector va destacar la rellevància de les seus universitàries, i va destacar que el 10 aniversari era una ocasió excel·lent "per a celebrar la vitalitat d'un projecte" que manifesta la implicació de la Universitat amb la societat. El rector també va posar l'accent en la celebració el 4 de juny d'una jornada de portes obertes, una activitat que s'emmarca en el projecte institucional, en la qual es convida a la societat alacantina a participar en les activitats culturals que es desenvoluparan.

Un patrimoni ric i variat

A continuació del rector, el director del MUA, Mauro Hernández, va realitzar una intervenció en la qual va recalcar la importància d'un projecte institucional que pretén oferir a la societat "el patrimoni històric, artístic i cultural que té la província d'Alacant". Piezas no exposades fins al moment de Eusebio Sempere: taules, guaches o escultures portats del Museu de l'Assegurada amb el apoyo de l'Ajuntament d'Alacant; la Bíblia Sacra de Cocentaina, considerada com la millor obra impresa que existeix en la província o el conjunt del pintura del segle XVII d'aquesta població. Una rèplica del Tresor de Villena; la Carta de poblament de La Nucia; piezas del Museu Diocesano d'Oriola, amb una esplèndida col·lecció patrimonial d'objectes de culte i pintures; el ric patrimoni etnográfico i industrial de Xixona; la ceràmica típica, útils agrícoles i olis de Biar; les donacions dels cinc museus de Villena i les pintures que els alumnes de pràctiques de la UA han realitzat a L'Havana Vella, a Cuba, són algunes de les peces que s'exhibeixen en l'exposició.

La mostra s'exhibirà fins al 26 de juny de 2006.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464