Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MEDI AMBIENT I DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE, .. CURSOS D'ESTIU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

MEDI AMBIENT I DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE, TEMES CLAU EN ELS CURSOS D'ESTIU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT


La preocupació pel medi ambient i l'interés pel desenvolupament sostenible són valors com més va més importants ara per ara. És una realitat que el planeta, com a ésser viu, està sent sotmés a abusos que l'afebleixen i el deterioren a marxes forçades. La Universitat d'Alacant recull aquestes inquietuds socials en el seu programa de cursos d'estiu i inclou diversos cursos dedicats a aquest tema. El problema mediambiental afecta no només l'entorn natural, sinó també directament a la salut dels ciutadans mateix i l'entorn construït. La qüestió no es redueix a evitar els impactes negatius en l'entorn, a través de l'aplicació dels coneixements que es generen en la Universitat sinó que, a més, és necessari desenvolupar accions de sensibilització sobre aquests assumptes. D'altra banda, els camps professionals relacionats amb aquesta àrea del coneixement ofereixen importants eixides a titulats de molt diversa índole, que decidisquen dirigir els seus passos a la protecció dels recursos i la salut.

Com a resposta a aquestes necessitats, durant el mes de juliol es desenvoluparan diversos cursos relacionats directament amb l'impacte del medi ambient sobre la salut i l'entorn i amb la preocupació pel desenvolupament sostenible. La Universitat d'Estiu Rafael Altamira ofereix els cursos "Golf, turisme i medi ambient", que estudia les difícils relacions entre el desenvolupament del golf i l'entorn. "Les muntanyes d'utilitat pública i la conservació del paisatge forestal: evolució i perspectives de futur", adreçades a professionals i futurs experts sobre la conservació de la naturalesa. A més, el curs "Residus i contaminació", que comptarà amb experts internacionals sobre les respostes tecnològiques al problema dels residus. La preocupació per la conservació de l'entorn es farà extensible també a la riquesa arquitectònica, amb el curs "La recuperació del patrimoni arquitectònic: actituds, tècniques d'intervenció i actuacions".

A les seus universitàries de les comarques d'Alacant, l'oferta també és àmplia. El curs "Matèria, energia i medi ambient", que tindrà lloc a la Seu d'Oriola, és un altre exemple clar de la materialització d'aquesta preocupació. Igualment, els cursos "El control biològic com eina en la lluita de plagues i malalties vegetals" i "Problemes ambientals, problemes de salut", a Cocentaina, donen resposta a la demanda per conèixer els efectes que els fenòmens naturals provocats per l'ésser humà causen en el nostre organisme i en l'hàbitat mateix. A més hi ha "Les salines de Villena com a exemple de font de microorganismes amb aplicacions mediambientals i biotecnològiques", que s'impartirà a la Seu Universitària de Villena.
VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464