Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MOSTRARI. I MOSTRA DE DOCUMENTAL UNIVERSITARI EUROPEU D'ALACANT

MOSTRARI. I MOSTRA DE DOCUMENTAL UNIVERSITARI EUROPEU D'ALACANT


El 8 de maig comença 'Mostrari, I Mostra de Documental Universitari Europeu d'Alacant' en la UA. Es tracta del primer festival d'aquestes característiques que es du a terme a Europa. S'hi han presentat 35 documentals, arribats des de Polònia, Romania, Bèlgica, Escòcia, Itàlia, Alemanya, Espanya i Eslovàquia, entre altres països. Per a poder ser seleccionat, calia complir una sèrie de requisits, com ara que els documentals havien tractar una temàtica social, no tenir un metratge inferior a 20 minuts ni superior a 120 i tenir alguna relació amb una universitat o institució educativa superior europea.

'Mostrari, I Mostra de Documental Universitari Europeu d'Alacant' comença la seua marxa el dia 8, a les 10.00 h, amb la projecció de Drifters (A la deriva), una de les obres mestres del gènere de la no-ficció, a l'autor de la qual, John Grierson, s'atribueix la paternitat del terme 'documental'. Amb aquest il·lustre punt de partida, se succeiran fins al dia 12, a la Seu Universitària d'Alacant, les projeccions de pel·lícules arribades d'universitats i escoles de tot Europa. A través d'aquests films, podrem conèixer la vida en un carrer polonés que està a punt de desaparèixer, el significat dels tatuatges que duen les dones del Kurdistan, la importància que té un telèfon en un centre de refugiats, etc.

'Mostrari' contarà aquestes i moltes altres històries del 8 al 12 de maig i, en finalitzar, lliurarà dos premis: un de 3.000 euros, que concedeix un comitè científic format per experts internacionals; i el premi del públic, que atorga el públic assistent a través del vot i que està dotat amb 2.000 euros. El comitè científic esmentat, el formen la directora de la productora holandesa Cobos Films, Carmen Cobos; Adán Aliaga, director de la premiada La casa de mi àbuela; la directora escocesa Lucinda Broadbent i la directora de la productora distribuïdora Doc Films, Maite Serrano; sota la presidència del vicerector d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant, Jesús Pradells Nadal i amb Carles Cortés, director del Secretariat de Cultura de la UA, com a vicepresident.

Durant la celebració de 'Mostrari', el públic assistent tindrà l'oportunitat de departir amb els directors de les pel·lícules seleccionades. Així, el dimarts 9 de maig, Saharaa Karimi parlarà sobre el seu documental En busca de un sueño, realitzat a l'Escola de Cinema i Televisió de la Facultat de Música i Belles Arts de Bratislava; i Massimiliano Vana ens presentarà Ojos negros, que va dirigir a l'escola barcelonina Observatori de Cinema. El dimecres dia 10, la sessió vespertina començarà amb la projecció de Tener y ser, de l'il·licità i alumne de la Universitat d'Alacant Gaspar Pomares, i continuarà amb El final de la calle, d'Anna Stepczak-Patyk, de l'Escola Superior de Direcció Andrzej Wajda, de Varsòvia, per a finalitzar amb una producció del Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, El concierto de Blues, de José Vicente Viadel.

El dijous11 i a les 19.00 h, com en les anteriors ocasions, tindrem una nova vesprada dedicada completament al documental. Primerament amb Silencio, una reflexió sobre el silenci, teixida amb les reflexions de sis autors diferents i produïda per l'Escola Superior de Direcció Andrezj Wajda, per a donar pas a Inatesso, una producció del Centre Experimental de Cinematografia de Roma, realitzat per Domenico Distilo.
'Mostrari' finalitzarà el divendres 12 de maig i ho farà amb una combinació de tints clàssics i contemporanis. Amb una primera sessió, a les sis de la vesprada, dedicada a Dziga Vertov i la seua obra mestra El hombre de la cámara, a la qual seguirà l'última pel·lícula del concurs, La piel que grita, de Başak Demir, alumna de l'Escola Superior de Belles Arts i Mitjans Audiovisuals de Colònia. Després d'aquestes dues últimes pel·lícules i l'última deliberació del jurat, se'n farà el lliurament dels premis.


www.veu.ua.es/mostrari


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464