Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • TALLERS DE MÚSICA, CINEMA I DANSA, NOVES OF.. CURSOS D'ESTIU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

TALLERS DE MÚSICA, CINEMA I DANSA, NOVES OFERTES DELS CURSOS D'ESTIU DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT


La Universitat d'Alacant ha programat una variada mostra d'activitats culturals, que es desenvoluparan paral·lelament als cursos d'estiu, amb els concerts de Radio Tarifa i L'Ham de foc, visites guiades al campus, excursions a Cocentaina i Villena i les diverses activitats de la Seu Universitària d'Alacant. A més, en les seus universitàries se celebrarà un programa d'esdeveniments culturals complementari a la formació docent.

Així mateix, l'oferta d'aquest estiu present un ampli ventall de cursos de contingut artístic, propostes de gran interès per a l'alumnat que vol gaudir durant el mes de juliol de tallers teoricopràctics relacionats amb la música, el cinema i la dansa.

Dansa, música i cinema a Villena

A la Seu de Villena s'impartiran quatre cursos relacionats amb la música, el cinema i la dansa. El 29 de juny començarà el Taller de Dansa Contemporània, coordinat pel professor del Conservatori Superior de Dansa d'Alacant, Boris Chircovskii. El curs s'adreça a alumnes que ja tinguen uns mínims coneixements en aquesta disciplina artística i se centrarà en el perfeccionament i desenvolupament de la tècnica creativa i la demostració de les múltiples possibilitats de creació i aprenentatge de l'art del moviment i l'estructuració rítmica d'aquest. El curs finalitzarà amb una representació en què els alumnes mostraran els coneixements adquirits.

El 3 de juliol començarà el curs de Direcció de banda, impartit per José Rafael Pascual-Vilaplana (director de la Banda Unió Musical de Muro, de l'Orquestra de Vent Filharmonia i director convidat de l'Orquestra Simfònica d'Albacete). L'objectiu del curs és la formació de la figura del director des de diverses perspectives: musical, tècnica, psicològica, pedagògica i didàctica, a més de l'adaptació de les bandes de música a l'àmbit cultural contemporani.

El 4 de juliol, s'iniciaran les I Jornades Trombonístiques 2 i 2 Quartet, adreçades a alumnes dels graus elemental (últims cursos d'aquest nivell), mitjà i superior. Les jornades tractaran aspectes com l'afinació, coordinació, conjunció, unificació d'estils, unificació d'articulacions, plànols sonors, etc. A més, es complementarà la formació amb sessions dedicades a la música de cambra. El curs serà impartit per especialistes en aquest instrument i tindrà com a professor convidat Jacques Mauger, professor de trombó en el Conservatori Superior de París/CNR.

A partir de 10 de juliol, s'impartirà el curs El cinema europeu: trets d'identitat, coordinat pel professor de Filologia Anglesa de la UA, John Sanderson. El curs, que tractarà temes com el dogma del cinema escandinau, el cinema belga o la Nouvelle vague, comptarà amb la presència del prestigiós historiador de cinema Roman Gubern, l'actriu Rosana Pastor i el director de l'Associació Espanyola d'Historiadors de Cinema, Julio Pérez Perucha, entre altres convidats.

Més informació:

http://www.ua.es


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464