Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ADOLESCÈNCIA, CONFLICTES EDUCACIONALS I MEDIACIÓ ESCOLAR EN ELS CURSOS D'ESTIU DE LA UA

ADOLESCÈNCIA, CONFLICTES EDUCACIONALS I MEDIACIÓ ESCOLAR EN ELS CURSOS D'ESTIU DE LA UA


Explicar les diverses maneres d'abordar els conflictes existents en l'educació i en les relacions socials, analitzar els processos educatius i socials als què han d'enfrontar-se els adolescents i les seues famílies i aprofundir en les propostes plantejades per a intervenir en els conflictes escolars són temàtiques que tractaran els cursos d'estiu de la Universitat d'Alacant durant el pròxim mes de juliol.

A la Seu Universitària de Villena, es desenvoluparà del 3 al 6 de juliol el curs "Educar en i per al conflicte", coordinat pel professor de la UA Clemente Penalva Verdú. En aquest curs, a partir de tallers i altres mètodes participatius, es definiran els conceptes generals sobre el conflicte, quines són les principals actituds agressives i violentes i la influència que tenen en l'educació i es tractarà de proposar diverses eines per a abordar els conflictes com la comunicació i la negociació.

"Adolescència i família en el segle XXI: claus socials i educatives" és el títol del curs que s'impartirà, del 24 al 28 de juliol, a la Seu Universitària d'Oriola. Coordinat pels professors de la UA Antonio Muñoz González i Raúl Ruiz Callado, el curs aprofundirà en aspectes com la psicologia adolescent, la construcció de la personalitat, els estils educatius familiars i les tècniques d'interacció familiar i l'anàlisi sociològica de la relació entre l'adolescent i la família.

Mediació escolar

Del 3 al 7 de juliol, s'impartirà en la UA el curs "Mediació escolar. Conflictes actuals i propostes innovadores", coordinat per la professora de la UA Jasone Mondragón Lasagabaster. Mitjançant diverses conferències, impartides per especialistes i professors universitaris, el curs abordarà temes com el programa de prevenció i control de l'absentisme escolar de l'Ajuntament d'Alacant i la mediació en conflictes interculturals. Així mateix, hi haurà la taula redona "Conflictes i violència", amb la presència de la responsable de l'àrea de violència escolar del Centre Reina Sofia per a l'Estudi de la Violència, Ángela Serrano Sarmiento; la cap de Programes del Servei d'Atenció a la Família de la Diputació d'Alacant i coordinadora del projecte Xarxa de Suport per a la Prevenció de la Violència Juvenil en el Medi Escolar, Elena Compañ Poveda, i el professor de Sociologia I i Teoria de l'Educació de la UA, Mariano Real Villareal. El curs es complementarà amb tallers i activitats pràctiques de formació de mediadors en l'escola infantil i d'entrenament, per a desenvolupar les habilitats de mediació en conflicte.

Mes informació:
http://www.univerano.ua.es


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464