Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CONÈIXER-NOS PER A CONVIURE. CULTURA ISLÀMICA I ROMANESA EN ELS CURSOS D'ESTIU

CONÈIXER-NOS PER A CONVIURE. CULTURA ISLÀMICA I ROMANESA EN ELS CURSOS D'ESTIU


A colp de ball, entre aromes de flors i delectant l'oïda amb tocs de laúd, la Universitat d'Alacant ofereix enguany cursos relacionats amb les cultures islàmica i romanesa.

L'esperit dels cursos d'estiu de la Universitat ha estat sempre fomentar el diàleg multicultural i la tolerància dins d'un marc de coneixement en múltiples àrees. Combinant aquest objectiu amb temes d'actualitat, el programa d'enguany ofereix dos cursos dirigits tots aquells interessats a descobrir els plaers d'altres cultures.

Els segles d'Islam a Espanya van deixar una important riquesa cultural i científica que a dia d'avui continua sent l'espina dorsal de moltes disciplines. Els cursos d'estiu de la Universitat ofereixen programes d'aproximació als aspectes menys coneguts, però més atractius, d'aquesta cultura que no és geogràficament tan propera.

El curs Luxe, Bellesa i Plaure en l'Islam, que s'impartirà en la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, oferirà als participants una de les visions més desconegudes del món àrab-islàmic, com és el seu profund pensament entorn de la bellesa i el plaer. Enfront del que molts encara pensen, l'Islam té una visió molt positiva de la bellesa i el plaer com béns divins que s'atorguen als mortals. Per això, el gaudi d'aquests és, al temps, un gaudi estètic i una benedicció divina. El curs també pretén mostrar les múltiples facetes d'aqueixa visió oberta del plaer en la societat islàmica medieval i introduir la riquesa del pensament musulmà referent a les manifestacions més belles i agradables de la civilització.

La trobada oferirà un passeig per la gastronomia, amb estança en el restaurant Marhaba, la música, l'art i la sexualitat, amb tallers i audicions. També aproximarà als assistents a l'humor islàmic i al plaer del riure de la qual va anar la societat, estètica i hedonísticament més refinada i avançada de tota l'Edat Mitjana. Un any més, el famós compositor Luis Delgado ens delectarà amb la seua música.

Sempre amb el coneixement mutu com eina d'integració i convivència multicultural per a un món més tolerant, la Seu de Villena impartirà el curs Ser Igual, Ser Diferent: Aproximació a la Cultura Romanesa, que està tenint una gran acceptació entre professionals i alumnes tant de la Universitat d'Alacant com d'altres universitats. Aquest curs introduirà als assistents en els aspectes culturals i idiosincràtics més prominents de l'entorn romanès, amb anàlisis pràctiques sobre obres literàries i cinematogràfiques de referència. També s'analitzarà el propi idioma romanès, comparant els seus trets amb els del valencià i espanyol, centrant-se en estratègies comunicatives bàsiques juntament amb els contextos comunicatius que exigeixen i caracteritzen a totes aquestes llengües.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464