Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL CURS DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL AL..TILITAT PÚBLICA REP L'HOMOLOGACIÓ DE L'IVAP

EL CURS DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA SOBRE LES MUNTANYES D'UTILITAT PÚBLICA REP L'HOMOLOGACIÓ DE L'IVAP


L'Institut Valencià d'Administració Pública ha resolt homologar el curs "Les muntanyes d'utilitat pública i la conservació del paisatge forestal: evolució i perspectives de futur", de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, per a aquells que, en l'àmbit d'aplicació de la Llei de funció pública valenciana, vulguen obtenir el certificat corresponent.

Aquest curs té com a objectiu analitzar la figura de la muntanya d'utilitat pública, com una de les primeres figures d'ordenació del territori, destinada a la conservació i foment dels recursos naturals, a més d'antecessora d'altres declaracions administratives amb aquesta finalitat, com ara les diverses categories d'espais naturals protegits. Així mateix, s'hi estudiarà l'evolució biològica i paisatgística de les muntanyes a través de la informació proporcionada per la documentació escrita dels arxius forestals o d'altres fonts de datació històrica, fins als actuals sistemes de fotogrames aeris i ortoimatges.

El director del curs, Carlos Martín Cantarino, destaca l'actualitat de la temàtica ja que "en aquests temps de preocupació sobre els límits del desenvolupament, el coneixement de les figures de protecció de l'espai natural és fonamental per a implicar a tothom en el desenvolupament sostenible". Per això, afig que "s'hi pretén proporcionar a l'alumne una perspectiva històrica dels usos i aprofitaments tradicionals que han tingut les nostres muntanyes, fins a la situació actual que les mena a la conservació dels recursos naturals i l'ús públic".

La resta de l'atractiva oferta del programa d'estiu d'aquest any abasta diverses àrees d'ensenyament com les ciències socials, les ciències de la salut, l'economia, les ciències de l'educació, les ciències experimentals, la tecnologia i la robòtica, les humanitats, la història, etc.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464