Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'ISM D'ALACANT ACULL EL SEGON CURS DE LA U..ÈNERE, PER ALS COSSOS I FORCES DE SEGURETAT

L'ISM D'ALACANT ACULL EL SEGON CURS DE LA UA D'ATENCIÓ A LES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE, PER ALS COSSOS I FORCES DE SEGURETAT


Del dimecres 14 de juny al divendres 16, l'Institut Social de la Marina (ISM) acollirà el segon dels cursos, organitzat amb la Universitat d'Alacant, d'atenció a les víctimes de violència de gènere. Aquests cursos, al llarg de 2006, formaran més de 120 agents de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i policia local.

Durant tres dies, deu guàrdies civils, deu agents de Policia Nacioona i un policia local de Villena rebran formació d'experts de gènere i professionals de la Universitat d'Alacant, com també d'altres col·lectius, des d'un punt de vista multidisciplinar i amb continguts pràctics.

El passat mes de març, el rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, i la subdelegada del govern a Alacant, Etelvina Andreu, van inaugurar en el campus de Sant Vicent del Raspeig el primer d'aquests cursos.

Jiménez Raneda destaca la implicació de la Universitat d'Alacant en la formació i sensibilització de les forces de seguretat en matèria de violència de gènere. Andreu insisteix en l'eficàcia d'aquests cursos "a l'hora d'aconseguir una major sensibilització i coneixement de la Llei contra la violència de gènere, per a una millor atenció a les víctimes, objectiu prioritari del govern central".

La iniciativa és fruit del conveni signat el passat 25 de novembre entre la Subdelegació del Govern i la Universitat d'Alacant, dins dels actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Però a més de membres d'ambdues institucions, la Mesa de Treball que articula aquests cursos està integrada per sindicats, Guàrdia Civil (EMUME), Cos Nacional de Policia (SAM), Dones i Comunicació, Col·legi d'Advocats, Agrupació de Dones Advocades, Associació per a la Defensa de les Víctimes de la Violència Domèstica, Seminari Interdisciplinar sobre estudis de la UMH i Fòrum contra la Violència de Gènere.

Com l'anterior, el curs que demà comença s'estructura en cinc mòduls: "Manifestació violenta de la desigualtat", "Conceptes de gènere", "Aproximació violència-maltractament", "Intervenció psicosocial i sociosanitària" i Aspectes jurídics i protocols d'actuació".

Els llocs triats per a la realització del curs són l'Institut Social de la Marina (ISM) al juny i setembre i el campus de la Universitat d'Alacant al març i novembre.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464