Saltar apartados

LA SALUT A REVISIÓ EN ELS CURSOS D'ESTIU


Els professionals i estudiants de la salut poden triar entre diversos cursos relacionats amb la infermeria i la nutrició, dins de l'oferta de cursos d'estiu de la Universitat d'Alacant. L'enfocament, com en tots els cursos d'estiu, és dinàmic i presenta les últimes novetats en els camps d'estudi, a més de comptar amb la presència d'experts de primera línia.

El curs "Treball grupal amb dones en edat de climateri: suport social en la menopausa" té com a finalitat servir d'estímul i d'ajuda per a professionals de la salut i els serveis socials vinculats a col·lectius de dones climatèriques. S'impartirà a la Seu Universitària de Villena, on l'alumnat tindrà accés a allotjament gratuït en alberg.

En la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, s'impartirà el curs "Salut mental infantil des de la gestació", que pretén mostrar la importància de la salut mental infantil des d'abans del naixement i en els primers anys de la vida, com a base de la salut integral dels individus, a més de mostrar la necessitat de promoure mesures de foment i protecció d'aquesta salut. El curs compta ja amb un elevat nombre de professionals de la salut matriculats i, segons la direcció de la Universitat d'Estiu, "Una part d'aquest èxit de matrícula és el suport que en el disseny del curs ha donat l'Associació de Salut Mental Infantil".

D'altra banda, la nutrició és un dels camps científics en què els avanços arriben més ràpid al consumidor. Els nous aliments funcionals, els desenvolupaments de productes i la seguretat del que mengem seran alguns dels temes sobre els quals es debatrà en el curs "Present i futur en la composició d'aliments", un curs adreçat principalment a professionals i alumnes relacionats amb les diverses àrees de l'alimentació i la salut, que inclou un taller de degustació d'aliments funcionals patrocinat per empreses del sector alimentari.

Un tema de gran repercussió social i interés per als professionals de la prevenció són les condicions psicosocials dels treballadors en les seues places. Per això, Muvale i l'Associació de Medicina del Treball de la Comunitat Valenciana avalen el curs "Riscos ergonòmics i psicosocials: els nous determinants per a la salut dels treballadors". Segons la directora del curs, "Amb la presència de representants sindicals, treballadors, empresaris, mutualitats i professionals de la prevenció, s'hi realitzarà una posada al dia de les tècniques preventives d'aquests riscos psicosocials i ergonòmics [...] Les condicions i l'organització del treball estan afectades per una sèrie de transformacions com ara la intensificació dels ritmes de treball, la major durada de les jornades laborals, la precarització de l'ocupació, la repetitivitat i la monotonia, entre d'altres. Aquesta situació està provocant fenòmens com l'estrès, la síndrome del treballador cremat, l'assetjament laboral..."

Per a avançar en la ciència, la investigació és el camí i investigar de manera qualitativa és construir un camí que duga a la millor resposta per a una pregunta. Més que aplicar una tecnologia o uns procediments, cal fer intervenir diferents tècniques, destreses que han de ser interpretades, ajustades i usades en el moment apropiat. El curs "Investigació qualitativa: de la pràctica a la teoria", comptarà amb l'experiència d'investigadors de gran trajectòria i amb l'aval de les associacions científiques més importants d'arreu de l'estat quant a investigació en ciències de la salut. Aquestes jornades pretenen l'intercanvi d'experiències investigadores i arribar a la teoria partint de la pràctica. La Seu Universitària d'Alacant és el lloc triat per a aquest curs, el campus universitari acollirà els dos cursos anteriors.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464