Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LES OBRES PREMIADES EN ELS CONCURSOS DEL SE..TARIAT DE CULTURA S'EXPOSEN A LA SALA AIFOS

LES OBRES PREMIADES EN ELS CONCURSOS DEL SECRETARIAT DE CULTURA S'EXPOSEN A LA SALA AIFOS


El dijous 15 de juny, a les 19.30 h, s'inaugurarà a la sala Aifos l'exposició de les obres premiades en els certàmens del Secretariat de Cultura. Narrativa breu sobre tema científic, contes petits a través de la xarxa, fotografia analògica i digital, animacions per ordinador, blocs culturals i una campanya de promoció cultural d'animació a la lectura per a adults són alguns dels treballs que s'exhibiran en la mostra, que s'hi podrà visitar fins a l'1 de setembre.

Dicen que las palabras se las lleva el viento... menos mal que no es así és el títol de la campanya guanyadora d'animació a la lectura, de Rosario Juan Pérez. Es tracta d'un cartell en què es poden veure dues persones dedicades al plaer de llegir, un espot publicitari i una falca radiofònica. Un altre dels nous certàmens d'enguany és el dedicat als blocs culturals, quaderns de bitàcola en Internet, en què els autors expressen les seues opinions sobre temes diversos. El primer premi en aquesta categoria ha sigut compartit per Laura Vilaplana, pel bloc Ciudad-arte, un original diari de ficció que relata la investigació sobre l'estranya vida de Sophie Calle, i La Mentira, atorgat a Óscar Miguel Mora. La Mentira és un bloc essencialment literari, creatiu tant en el contingut com en el disseny. A través del personatge del mentider, com si d'un joc borgià es tractara, s'hi expressen idees sobre literatura, pintura, cinema i filosofia.

Quant a l'animació per ordinador, el premi al millor treball ha sigut per a Damián Carlos Nieto i Francisco David Alfonso Barion per Metal boy, la història d'un cotxe conduït per un robot que recorre els carrers d'una colorista ciutat perseguit per la policia. L'accèssit s'ha concedit a Jordi Margalef Penadés per Kill bee, que narra la història d'una abella que és aniquilada per un esprai.

En el camp de la fotografia, s'exposaran els treballs guanyadors: Nit dels sacs, de José Manuel Sol, premi a la millor imatge analògica, i Habana centro, accèssit en l'esmentada categoria concedit a Óscar Carrasco Rabel. També hi ha Oceanide, premi a la millor fotografia digital d'Óscar Carrasco Rabel, i l'accèssit Vista, gusto, olfato, tacto, de Joaquín Alfaro García. Així mateix, la mostra integrarà una selecció de les fotografies presentades al certamen.

En relació als premis literaris, s'exhibiran en panells les obres de narrativa científica Alta fidelidad, primer premi d'aquesta categoria escrit per Carolina López Lozano, i l'accèssit Darwin, de María Foulquié. Quant als Contes Menuts a través de la Xarxa, tenim Tard, que va rebre el primer premi i és obra de Rubén García Cebollero; Sopa de Letras, segon premi per a María José Peral Urios; i Amores i secretos, d'Ignacio Montoya Medina que rebé el tercer premi.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464