Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • PROJECCIÓ EN EL FNAC DELS CURTS PREMIATS EN 'MOSTRARI'

PROJECCIÓ EN EL FNAC DELS CURTS PREMIATS EN 'MOSTRARI'


El 7 de juny, a les 19 hores, el públic alacantí tindrà l'oportunitat de veure en la FNAC les dues pel·lícules guanyadores de Mostrari, I Mostra de Documental Universitari Europeu d'Alacant: Inatesso, de Domenico Distilo, que es va alçar amb el Premi del Jurat, i Ulls negres, de Massimiliano Vana, que va merèixer el Premi del Públic.

En Inatesso, una producció del Centre Sperimentale de Cinematografia de Roma, el seu director ens mostra la cruel realitat dels emigrants que arriben A Itàlia a la recerca d'asil polític, la seua lluita diària per la supervivència en unes condicions paupérrimas.

Ulls negres, produït per l'Observatori de Cinema, conta la peculiar vida de violinista gitano a Barcelona i el seu viatge de tornada a la seua ciutat natal a Bulgària.

Mostrari va tenir lloc entre el 8 i fins al 12 de maig i en ell es van donar cita vuit directors arribats de tota Europa que van presentar les seues pel·lícules a un públic que dia a dia va omplir la sala Rafael Altamira de la SEU de la Universitat en la ciutat d'Alacant. Va contar Mostrari, a més, amb un Jurat compost per experts com la directora de la productora holandesa Cobos Films, Carmen Cobos, Adán Aliaga, director de la premiada La casa de la meua àvia, la directora escocesa Lucinda Broadbent, i la directora de la productora-distribuïdora Doc Films, Maite Serrano.

Es tracta del primera festival d'aquestes característica que se celebra a Europa i a ell es van presentar 35 documentals arribats des de Polònia, Romania, Bèlgica, Escòcia, Itàlia, Alemanya, Espanya i Eslovàquia, entre altres països del nostre continent. Per a poder ser seleccionat calia complir una sèrie de requisits com que els documentals havien de girar entorn d'una temàtica social, no tenir un metraje inferior a 20 minuts ni superior a 120, i tenir alguna relació amb una universitat o institució educativa superior europea.

Mostrari, que té caràcter bianual, celebrarà la seua segona edició durant el mes de maig de 2008.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464