Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • BLANCO DESTACA EN LA CONFERÈNCIA INAUGURAL ..TIU EL PAPER CONCILIADOR DELS JOCS OLÍMPICS

BLANCO DESTACA EN LA CONFERÈNCIA INAUGURAL DELS CURSOS D'ESTIU EL PAPER CONCILIADOR DELS JOCS OLÍMPICS


La Universitat d'Alacant ha començat el programa de cursos d'estiu. Durant tot el mes de juliol, fins al dia 21, les aules del campus de Sant Vicent del Raspeig i de la Seu Universitària d'Alacant es convertiran en el punt de trobada de més de 1.500 alumnes, professors i col·laboradors vinguts d'arreu de l'estat, Europa i Amèrica.

Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol, ha sigut el convidat d'honor a l'acte d'inauguració de la primera setmana dels cursos de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira. Acompanyat per Jesús Pradells, vicerector d'Extensió Universitària, i Raquel Huete, directora Tècnica de la Universitat d'Estiu, Blanco ha destacat el paper conciliador dels jocs olímpics, n'ha repassat la història i ha remarcat els esdeveniments més importants en la vida de l'esport olímpic.

Segons el president, com a instrument per a la pau i el diàleg, els jocs olímpics esdevenen el missatger ideal de la democràcia i el desenvolupament. També ha destacat el joc net com a concepte d'aplicació no només en l'esport, sinó en qualsevol aspecte de la vida quotidiana, i ha assenyalat l'èxit com un camí de constància i disciplina, no com una fi.

Quant a l'actual polèmica que esguita el ciclisme, Blanco s'ha mostrat convençut que l'esforç i treball dels corredors seran la clau perquè s'oblide aquest escàndol orquestrat per pocs. Ha demanat cautela i que la justícia es mostre ferma amb aquells a qui les proves assenyalen amb consistència i ha demanat precaució pel que fa a assenyalar només sobre la base d'indicis.

La inauguració ha finalitzat amb un vi d'honor i un dinar amb el rector de la UA, Ignasi Jiménez Raneda.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464