Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CONSUELO RUMÍ INAUGURA LA SEGONA SETMANA DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA

CONSUELO RUMÍ INAUGURA LA SEGONA SETMANA DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU RAFAEL ALTAMIRA


Ahir, 10 de juliol, a les 12.00 h i al paranimf de la Universitat d'Alacant, la secretària d'estat per a la Immigració i Emigració, Consuelo Rumí, va inaugurar la segona setmana de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, al costat del rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, i el vicerector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells. Aquesta setmana es desenvoluparan tretze cursos, els quals aprofundiran en diverses temàtiques d'interès com el pensament araboislàmic entorn de la bellesa i el plaer, la situació actual de les mesures de protecció a la infància en risc social, els canvis socials i culturals de la joventut, la composició dels aliments i els riscos ergonòmics i psicosocials per als treballadors, entre d'altres.

En la roda de premsa oferida abans als mitjans de comunicació, en la qual va estar present la directora del Secretariat d'Extensió Universitària, Josefina Bueno, Consuelo Rumí va tractar el tema de la immigració, un "tema complex que la societat espanyola necessita assimilar i comprendre". Rumí va assenyalar les línies bàsiques que el govern està duent a terme per a enfrontar aquesta problemàtica: la lluita contra la immigració il·legal, que suposa una "lluita contra l'explotació de persones"; l'ordenació dels fluxos migratoris que vénen al nostre país "mitjançant la contractació legal" i la política d'integració, amb una sèrie de mesures com ara el Pla Estratègic de Ciutadania i Integració; i la creació d'un fons per a reforç educatiu dirigit a les comunitats autònomes i els ajuntaments.

En referència a la lluita contra la immigració il·legal, Rumí va destacar els esforços que s'estàn desenvolupant per a aconseguir eradicar les màfies, grups que a mesura que augmenta la pressió policial es desplacen cap a noves zones, i va esmentar com a exemple el cas del Marroc i com les relacions amb aquest país han incidit en el descens del nombre de pasteres que arriben a platges espanyoles. La responsable governamental també va fer esment a l'assalt a les tanques de Ceuta i Melilla, com a "reflex de la greu situació del continent africà" i ha assenyalat que "mentre no es conceba el desenvolupament real d'aquest continent caldrà seguir lluitant".

Per a Rumí, la lluita contra la problemàtica de la immigració passa per una major dotació de recursos per a fer efectives les polítiques plantejades, a més d'unificar les postures públiques i privades per a "caminar en una mateixa direcció". Segons la secretària d'estat, el govern ha destinat 182 milions d'euros en 2006, dels quals 22'5 milions d'euros aniran a parar a la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha assenyalat la rellevància del Pla Estratègic, que, segons Rumí, "no és un pla únicament per als immigrants, sinó per a tots els ciutadans, la fi del quals és aconseguir la igualtat d'oportunitats i la integració de tothom".


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464