Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL ARTE, UNA HERRAMIENTA PARA LA MOVILIZACIÓN JUVENIL

EL ARTE, UNA HERRAMIENTA PARA LA MOVILIZACIÓN JUVENIL


Emancipator Baby va ser un projecte de conscienciació social creat fa dos anys per Amasté Comunicació, una empresa bilbaína que aposta per l'art com eina d'acció social. Es tractava d'una campanya basada en la falsa eixida al mercat d'una bombolla per a viure independent sense eixir de la llar paterna. L'objectiu de la campanya, explica Ricardo Antón, un dels seus creadors, era crear un debat entorn de l'emancipació juvenil oferint aquest producte fictici. El resultat de la campanya encara persisteix fins al punt d'haver arribat a rebre sol·licituds del producte.

Ricardo Antón és especialista en cultura urbana i noves tendències i ha estat l'encarregat d'impartir "Art i joves: Emancipator", una de les conferències del curs dedicat a "Joves i canvis socials" de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira. L'objectiu de la conferència era presentar, a través del Emancipator, proposades de mobilització social poc convencionals que aconseguisquen atrapar a un públic divers i heterogeni. "L'art no entés com estètica, permet fer experiments i aconsegueix resultats distints als obtinguts amb els missatges tradicionals", explica Antón.

Segons Joaquim Cadis, secretari del curs, l'objectiu d'aquesta conferència és aconseguir que els estudiants reflexionen sobre la problemàtica social. "El secret estructural d'aquesta proposta és que entenguen que els estem convidant a fer un exercici crític", explica Cadis. "El que intentem és dir que ningú va a vindre a solucionar-te els problemes, per a aconseguir resultats cal reflexionar i implicar-se", afirma.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464