Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • GIRA DELS TEATRES UNIVERSITARIS PER LES SEUS AL JULIOL

GIRA DELS TEATRES UNIVERSITARIS PER LES SEUS AL JULIOL


Els teatres universitaris de la UA pujaran als escenaris de les seus universitàries durant el mes de juliol. Huit representacions de les últimes creacions de les companyies universitàries, estrenades al paranimf de la UA durant el mes de maig, amenitzaran les vetllades nocturnes de les localitats de Cocentaina (Comtat), Albatera (Baix Segura), Villena (Alt Vinalopó), Biar (Alt Vinalopó), Benissa (Marina Alta) i Alacant (Alacantí). Les actuacions responen als objectius del Vicerectorat d'Extensió Universitària de difondre i promocionar la cultura promoguda des de la UA a diverses localitats de les comarques d'Alacant.

Maletas, l'últim muntatge del Teatro Universitario dirigit per Juan Luis Mira, s'escenificarà el 8 de juliol, a les 22.30 h, a la Casa de Cultura "Miguel Hernández" d'Albatera; l'11 de juliol, a les 22.00 h, a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de Villena; el 15 de juliol, el grup universitari pujarà a l'escenari de la Seu Universitària d'Alacant a les 23.00 h, dins del programa Les Nits de la Seu; i finalment el 21 de juliol actuaran, a l'aire lliure, en la Plaça del Convent de Biar, a les 22.00 h. En paraules de Juan Luis Mira, "Maletas és una reflexió duta al món de l'escena sobre el concepte de maletes com a metàfora del viatge, de la vida". Mitjançant una sèrie d'escenes, algunes improvisades i d'altres escrites per Mira a partir d'una escena d'En attendant Godot, de Samuel Beckett, el planter de 18 actors escenifica diverses històries humorístiques, dramàtiques i tendres, que tenen en comú el símbol de la maleta i que es desenvolupen en diversos escenaris com ara estacions de tren i aeroports.

Teatre Universitari, que enguany ha realitzat el muntatge de l'obra de Marc Angelet Call Center, sota la direcció de Marieta Sánchez i Tomàs Mestre, duran la crítica història de cinc joves que treballen en una empresa de venda de canals de televisió a Benissa i Alacant. El 18 de juliol, l'agrupació actuarà a la Seu Universitària de Benissa, a les 22.00 h, i el 22 de juliol a la Seu Universitària d'Alacant, a partir de les 23.00 h. Per a Mestre, "la importància de l'obra rau en el fet que transmet d'una manera contundent les relacions que els treballadors estableixen entre ells, amb l'empresa i amb el client, i mostra la mentalitat d'aquest tipus d'empreses, en què el client se sent desemparat i el treballador explotat".

Pel juliol també es podrà gaudir del teatre clàssic de la mà del Teatre Universitari Clàssic, dirigit per Andrés Vinaches, que enguany ha fet el muntatge de la tragèdia de Sòfocles Electra. L'obra es representarà el 9 de juliol, a les 22.00 h, al Parc de l'Horta d'Albatera. Segons el director, "per a fer més accessible la comprensió d'aquesta tragèdia grega, la professora de Filologia Grega de la UA, M. Paz López, ha realitzat la traducció de l'obra i jo n'he fet l'adaptació, sense eliminar cap part fonamental". També és destacable assenyalar que la música i les cançons, que el Teatre Clàssic ha incorporat en tots els muntatges, estan compostes pels integrants de la companyia i s'interpreten en directe durant la representació.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464