Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA DANSA I LA MÚSICA EN EL CINEMA, PROTAGON.. LES VETLADES NOCTURNES DE LA SEU D'ALACANT

LA DANSA I LA MÚSICA EN EL CINEMA, PROTAGONISTES DE LES VETLADES NOCTURNES DE LA SEU D'ALACANT


El divendres 21 de juliol, dins de la programació "Les nits de la Seu", la companyia navarresa El Mundillo, integrada per un sol actor, representarà l'original comèdia Còmico de los caminos, on un rodamón presenta una biografia plena de tendresa i humor, en què va perdent diferents parts del seu cos. Aquest fet no li impedirà seguir mirant la vida cara a cara i fer de les desventures pròpies un motiu d'hilaritat. Aquesta és la veritable història d'aquest còmic dels camins: tort d'un ull, cec de l'altre, mig sord, manc, coix... i sense un testicle!
El 22 de juliol, el Teatre Universitari de la Universitat d'Alacante durà a escena l'obra Call Center, una comèdia àcida i trepidant, que relata la història de cinc joves que treballen en una empresa de venda de canals de televisió. Dirigida per Tomàs Mestre i Marieta Sánchez, Call Center és l'últim muntatge de l'agrupació universitària.

Musicals clàssics

El 24, 25 i 29 de juliol, el món de la música i la dansa en el cinema arribaran a la Seu, amb tres projeccions: el 24 de juliol s'exhibirà Los paraguas de Cherburgo (1964), de Jacques Demy, un musical que narra la història de Geneviéve, una jove de 17 anys que viu amb sa mare, propietària d'una tenda de paraigües a Cherbourg. Geneviève està enamorada d'un mecànic, però la seua mare no ho aprova, ja que ell no és prou ric i són massa joves per a casar-se.

El 25 de juliol serà el torn de Las zapatillas rojas (1948), dirigida per Michael Powell. Aquesta pel·lícula és un dels grans títols del genial equip que van formar Michael Powell i Emeric Pressburger. Lluny del model implantat pel cinema americà, els autors van oferir una visió renovada i espectacular del gènere i aconseguiren els Òscar a la Millor Direcció artística en Color i a la Millor Banda Sonora de Film Dramàtic.

El 29 de juliol, es projectarà el clàssic Ensayo de orquesta (1978), l'última pel·lícula que Fellini i Nino Rota feren junts. El film és un homenatge al món creatiu musical, ambientat en els assajos d'una petita orquestra, un micromón que conjuga diverses personalitats.

Finalment, els dies 26, 27 i 28 de juliol, tindran lloc les sessions Video Dictionary, un projecte artístic sobre la relació entre el llenguatge i la imatge en moviment, una col·lecció de vídeos que expressen visualment i sense paraules un concepte. Artistes internacionals aporten el seu treball i idees per a la creació de noves obres, que s'incorporen al programa i s'estructuren en ordre alfabètic.

L'última activitat de Les Nits de la Seu, tindrà lloc el 31 de juliol. El violinista Juan Antonio Mira i el pianista Grahan Jackson interpretaran sonates de. Dvórak, L. Janácek i J. Brahms. Totes les actuacions es realitzaran a la Seu Universitària d'Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4), a partir de les 23.00 h.


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464