Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UNIVERSITAT D'ESTIU PRESENTA EL SEU PRIMER CURS PRÀCTIC DE RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI

LA UNIVERSITAT D'ESTIU PRESENTA EL SEU PRIMER CURS PRÀCTIC DE RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI


Dirigit per l'arquitecte Miguel Louis Cereceda, el Curs de Recuperación del patrimoni arquitectònic que s'imparteix en la Universitat d'Estiu Rafael Altamira s'ha centrat enguany en la part més pràctica. "Hasta enguany -explica Louis- la recuperació del patrimoni estava lligat a la seu d'Oriola i s'havia abordat des de la perspectiva històrica". Per primera vegada enguany "ens hem centrat en els aspectes més tècnics, en les intervencions i els elements constructius, també en l'arquitectura moderna", assegura.

Segons la directora tècnica dels cursos d'Estiu, Raquel Huete, "aquest curs és un model de curs tècnic" que ha aconseguit implicar a académicos i col·legis professionals i atraure a un públic eminentment professional que ha pogut participar en una experiència de rehabilitació en directe.

El curs, el nom complet del qual és "La recuperació del patrimoni arquitectònic: actituds, tècniques d'intervenció i actuacions" revisa les actituds actuals davant la restauració arquitectònica, estudiant les tècniques específiques que s'emprenen en aquest tipus d'obres i analitzant alguna de les actuacions més importants realitzades en els últims anys. També s'ofereix una mirada, des de diversos punts de vista, a qüestions sobre com s'ha afrontat el tema de la restauració arquitectònica, quins factors intervenen en els problemes que es plantegen i com es decideix la resolució dels mateixos, amb exemples d'obres ja realitzades.

Miguel Louis afirma que Espanya ocupa un lloc destacat en els estudis sobre la recuperació del patrimoni amb propostes innovadores que, basades en la restauració objectiva, la sitúen en el punt de mira de les tendències actuals. El grup de treball que ell dirigeix des de la Universitat d'Alacant treballa actualment en projectes que abasten des de l'edat de Bronze o les ruïnes de Pompeya, fins a un edifici del segle passat.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464